Aktywne Wpisy

love2spooch +1030
Zgodnie z obietnicą i zgodą mireczka @aveniner dziś udało się skończyć książkę.Jedyne co na niej brakuje to tylko podpis Pani Moderator lub Pana Michała ;) i przy okazji robię #rozdajo - jakby ktoś chciał mieć taki sam zbiór to stworzę jeszcze raz taki sam :) #heheszki
@a__s
Lecimy w gorące ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@a__s
Lecimy w gorące ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
WielkiNos +264
źródło: temp_file5271561409286591977
Pobierz

#cnc
-Niewrzucał kodu G18
-kod na zmianę narzędzia pisał jako przykladowo T1 D1
Trzymaj, zobacz, czy o to Ci chodziło. Nie wrzuca już G18 i numery narzędzi to T0001 D0001 itd...
Tylko jedno pytanko, te zera z przed numeru narzędzia i offsetu da się jakoś wywalić? Po komentarzach w pliku sobie znalazłem zmiany, ale kompletnie nie czaję skąd te zera.A już myślałem że sam dam radę chociaż tyle wyedytować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://megawrzuta.pl/download/78c46c103f067e3a5856b1d324f08f92.html
Tutaj już masz bez zer.
A tak z ciekawości, czemu zmieniasz numery na maszynie, zamiast wygenerować program z dobrym numerem?
A co do ręcznego wpisywania numerów narzedzi, bedę generował dość krótkie programy, na jedno, moze dwa narzędzia w jednym programie więc wpisać ręcznie numer to nie będzie raczej ból
Potrzebuję zmienić, żeby generowało mi kod promieniowo a nie średniocowo.
Zmieniłem "var xFormat = createFormat({decimals:(unit == MM ? 3 : 4), forceDecimal:true, scale:2}); // diameter mode" na "var xFormat = createFormat({decimals:(unit == MM ? 3 : 4), forceDecimal:true, scale:1}); // diameter mode" ale nadal generuje średniocowo. Czy jeszcze jakiś inny parametr za to odpowiada?