Wpis z mikrobloga

@DajMinusTemuNaDole: Tacy są najgorsi.

@jubal: Ale tu nie chodzi o, jak to nazwałeś "opinię sfory", tylko o panujące zasady. Ja jestem po Waszej stronie, serio, broniłem Was w wielu dyskusjach. Ale po prostu musicie uszanować pewne zasady. Skoro wybraliście przebywanie tutaj, zamiast twittera, to możecie się na tyle poświęcić, by używać tagów i opcji odpowiedź. To wszystko, czego od Was wymagamy. A "radykalni" są zarówno po jednej, jak
  • Odpowiedz
@eliwuu: Chcecie czy nie, jesteście teraz narażeni na społeczność wykopu, która może wiele nie może, ale np. legalny spam i dezaprobatę w komentarzach jak najbardziej może wam zapewnić :P
  • Odpowiedz
@eliwuu: Gdzie napisałem, że tutaj jest jakaś analogia? No, ale dobra, mówisz, masz.

Jeśli jesteś dobrze wychowany i idziesz do kogoś w gości, to zachowujesz się zgodnie z zasadami savoir-vivru. Tutaj w skład savoir-vivru wchodzi to, że tagujesz wpisy i używasz opcji odpowiedź.
  • Odpowiedz
@Nociom: jakoś to przeżyję; oraz - nie cieszcie się tak bardzo, już strugają blipa 2.0

Gdzie napisałem, że tutaj jest jakaś analogia?

@Wojt_ASR: zrobiłeś analogię; czyli porównałeś niestosowanie się do zasad wykopu do niepodcierania tyłka, szerloku; to jest właśnie analogia, nie musisz napisać, żeby była, wystarczy,
  • Odpowiedz
@eliwuu: No widzisz. Skoro ją zrozumiałeś i przyjąłeś, to znaczy, że jest dobra. Poza tym, nie wiem czemu skupiasz się na uszczypliwościach, zamiast skupić się na sensie tego co napisałem.

To są niepisane zasady, które należy przestrzegać.

Co do kolejnego akapitu - nie jesteś klientem wykopu, nie postrzegaj się jako takiego. Wykop ma setki tysięcy użytkowników, i te kilkaset osób z Blipa naprawdę nic nam nie daje
  • Odpowiedz
Co do kolejnego akapitu - nie jesteś klientem wykopu, nie postrzegaj się jako takiego.

@Wojt_ASR: oczywiście, że nie jestem klientem, przecież nie płacę za niego

Skoro ją zrozumiałeś i przyjąłeś, to znaczy, że jest
  • Odpowiedz
@eliwuu: Nikt nie będzie płakał jak wrócicie na blipa :) (może poza mną, ja widzę nadzieję w was, blipowcach, ale wiem, że to płonna nadzieja ze względu na to jak was tłuką)

@Wojt_ASR Postaw się w ich sytuacji - moim zdaniem, nie mamy prawa oczekiwać od nich żadnego savoire-vivru. Natomiast sądzę, że ich "opór" wynika z paskudnego przyjęcia ich przez Wykopowiczów oraz tego, że przyszli z bardzo konkretnymi i uzasadnionyim
  • Odpowiedz
ale wiem, że to płonna nadzieja ze względu na to jak was tłuką

@Nociom: przecież to są wczasy, żadne tam tłuczenie;

tl;dr IMO problem ten sam co zawsze u nas, czyli ludzie są nieuprzejmi i niekomunikatywni i nie umiejo sie dogadać

@Nociom: zupełnie do tego przywykłem
  • Odpowiedz
@Nociom: Były próby - popatrz tutaj http://www.wykop.pl/wpis/3764131/blipgate-propozycja-jest-jakis-mirkowy-faq-moze-by/#comment-9409945

@eliwuu: Dołączyłeś do nas i w chwili, gdy piszesz, nie jesteś użytkownikiem Blipa, tylko Wykopu. A jako, że tu jesteś, to podkreślam kolejny raz, że powinieneś, bo tak nakazuje, i tutaj będę się powtarzał, internetowy savoir-vivre, żeby się dostosować, a nie na siłę alienować. Nie wiem co Wam obiecywali Wasi administratorzy, ale teraz jesteście częścią wykopu i nie róbcie sobie na
  • Odpowiedz
Dołączyłeś do nas i w chwili, gdy piszesz, nie jesteś użytkownikiem Blipa, tylko Wykopu

@Wojt_ASR: ale ja jestem użytkownikiem wykopu (wcześniej pod innym nickiem) na długo przed wami;

Nie wiem co Wam obiecywali Wasi
  • Odpowiedz