Przez ostatnie dni można było przeczytać takie naiwne komentarze jak "Trzymam kciuki za Apex Legends bo Titanfall 2 był niedoceniany." Prawda, był niedoceniany ale co ma piernik do wiatraka?
Odniosłem wrażenie że niektórzy byli przekonani że Titanfall na tym zyska a dla mnie od początku było oczywiste, że sukces AL = wspieranie i inwestowanie w ten tytuł a nie robienie kolejnego sequelu serii, która dwukrotnie poległa na polu finansowym.
"There are some people who think there are too many battle royale games or it's a fad, the world thinks we're making Titanfall 3 and we're not - this is what we're making.
(...)
We're doing a free to play game, with essentially loot boxes, after we were bought by EA, and it's not Titanfall 3. It's the perfect recipe for a marketing plan to go awry, so why have that - let's just ship the game and let players play."
@janushek Przecież oni już do Titanfalla nie wrócą bo to martwa seria. Apex legend + Star Wars Fallen Order który robią cały czas to już dużo jak na takie studio. Wystarczy że jeden tytuł wypali i będą go wspierać do usranej śmierci.
A Titanfall to nie jest specjalnie duża marka, założę się że za miesiąc okaże się że w Apexa zagrało więcej ludzi niż w obie części Titanfalla...
@janushek: przed wczorajsza premiera wszyscy sadzili, ze to bedzie spinoff titanfalla z trybem battle royale i bez mechow, a wyszla jednak nizbyt powiazana z ta seria gra.
@janushek: imo jeśli Apex Legends nie odniesie jakiegokolwiek sukcesu to tym bardziej możemy nie zobaczyć kolejnej części Titanfall, a Respawn może zostać uśmiercone. Niech sobie zarobią tym BR na kolejnego tytana ( ͡º͜ʖ͡º)
Jak ktoś jeszcze nie grał w singla Titanfalla 2 to serdecznie polecam. Jest świetny. Naprawdę, jedna z najlepszych gier FPS ostatnich lat. Szkoda tylko, że krótki...
Aktywne Wpisy
18+
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Prawda, był niedoceniany ale co ma piernik do wiatraka?
Odniosłem wrażenie że niektórzy byli przekonani że Titanfall na tym zyska a dla mnie od początku było oczywiste, że sukces AL = wspieranie i inwestowanie w ten tytuł a nie robienie kolejnego sequelu serii, która dwukrotnie poległa na polu finansowym.
Dodajmy do tego, że w pierwsze 8 godzin zagrało aż milion graczy więc to też dobrze nie wróży dla Titanfalla.
Ale co najważniejsze: Respawn nie ma obaw co do nadchodzącej premiery Anthem.
I bardzo dobrze, mam nadzieję że tym razem to ich gra będzie górą i to z tego powodu życzę im (jeszcze większego) sukcesu.
#ps4 #apexlegends
A Titanfall to nie jest specjalnie duża marka, założę się że za miesiąc okaże się że w Apexa zagrało więcej ludzi niż w obie części Titanfalla...
@Jedrek313: ale to jest spin off Titanfalla z br i bez Tytanów.
Gra dzieje się 30 lat po 2.