Wpis z mikrobloga

@diogene: że to ja wychowam dzieci a nie wy wg swojej wiary w brak ingerencji koloru w rozum dziecka...
macie dowody na to? że kolor jest bez znaczenia? macie?
  • Odpowiedz
@capol2: W niektórych kulturach różowy jest właśnie kolorem chłopięcym. Czerwony ma symbolizować męskość, waleczność, to bardzo intensywny kolor. Przez to różowy jest traktowany jako "mniej czerwony dla młodszych". Także typie dajesz #!$%@? o jakiś kolor tak jakby to była sprawa życia i śmierci.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Wyrelworelowany: nie uderzyłem syna nigdy. Po prostu jeżeli nie jest czegoś pewien to staram się wytłumaczyć. Bez bicia. Ty pewnie nie masz dziecka bo tak wnioskuję z twojego wpisu. Pytałeś kto decyduje co jest dla dziewczynek a co dla chłopców. Najpierw chciałbym wiedzieć ile masz lat że zadajesz takie pytanie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie wiem do jakiego poziomu mam się zniżyć ( ͡° ͜
  • Odpowiedz
@capol2: jakie my? Nikt ci dziecka nie chce wychowywać, ale chłopie jak dzieciak chce mieć różowy to przecież nie znaczy że mu się rozum odmieni xD

A w ogóle to "dziewczyńskość" różowego to efekt kampanii reklamowej. Kiedyś był męski, bo różowy to był sprany czerwony - z płaszczy przydzielanych żołnierzom. Tylko ci najlepsi przeżywali na tyle długo by ich czerwone płaszcze stały się różowe :)
  • Odpowiedz
@capol2: musisz być bardzo niepewny swojej "męskości", skoro sądzisz, że kolor pokoju może na ną wpływać. Nie krzywdź własnych dzieci przenoszeniem na nie swojego #!$%@?.
  • Odpowiedz