Aktywne Wpisy

klaudxx +4
Jednym z plusow bycia singielka jest to, ze nie trzeba wymyslac ani kupowac prezentow partnerowi na swieta.
Zawsze mnie to meczylo, ze musze myslec co kupic, biegac po tych sklepach bo wypada, bo on pewnie tez cos kupi, a tak wywalone. Nie mam komu kupowac i moge patrzec jak inni marnuja na to swoj czas i zycie.
Tylko czasami brakuje porzadnego dupcenia ale juz sie przyzwyczajam chyba
#rozkminy #zwiazki
Zawsze mnie to meczylo, ze musze myslec co kupic, biegac po tych sklepach bo wypada, bo on pewnie tez cos kupi, a tak wywalone. Nie mam komu kupowac i moge patrzec jak inni marnuja na to swoj czas i zycie.
Tylko czasami brakuje porzadnego dupcenia ale juz sie przyzwyczajam chyba
#rozkminy #zwiazki

mirko_anonim +4
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#zwiazki #logikarozowychpaskow
Obecnie 4 lata w związku. Wyprowadzka do mojego domu rodzinnego nie wchodzi w grę bo to byłoby 3h jazdy w jedną stronę do pracy.
Moja dziewczyna (26 lvl) chce zakończyć ze mną związek z powodu różnicy charakterów, w porządku, rozumiem to ale chce też abym ja (25 lvl) się wyprowadził a to już mi nie na rękę pod względem finansowym jak i pod
#zwiazki #logikarozowychpaskow
Obecnie 4 lata w związku. Wyprowadzka do mojego domu rodzinnego nie wchodzi w grę bo to byłoby 3h jazdy w jedną stronę do pracy.
Moja dziewczyna (26 lvl) chce zakończyć ze mną związek z powodu różnicy charakterów, w porządku, rozumiem to ale chce też abym ja (25 lvl) się wyprowadził a to już mi nie na rękę pod względem finansowym jak i pod

#kpoptop100 <- tag do obserwowania
Lista do wołania https://mirkolisty.pvu.pl/list/Ifx26nvsJJGPaYPj
12/100
Red Velvet - Peek-A-Boo
Red Velvet powstał w 2014 roku i składa się z pięciu dziewczyn Irene, Seulgi, Wendy, Joy i Yeri, która dołączyła do zespołu w 2015 roku. Grupa należy do wydawnictwa SM Entertainment, który pod swoimi skrzydłami ma takie zespoły jak: Super Junior, Girls’ Generation, SHINee, f(x) czy EXO.
Już na wstępie chciałbym powiedzieć, że jest to jeden z nielicznych teledysków k-popowych jakie widziałem, w których pojawia się biały człowiek
Utwór rozpoczynają Seulgi i Irene z czego ta druga podoba mi się dużo bardziej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Następnie do akcji wkracza Wendyi pizza z diamentami (wtf?)
Przyszedł czas na Yeri najmłodszą z grupy. Pojawia się też bardzo charakterystyczny gest, który jest chyba najbardziej kojarzony z tym utworem.
Jako ostatnią poznajemy Joy Była najmłodszą członkinią zespołu, ale w 2015 laur "maknae" odebrała jej Yeri. Jest ona moją ulubioną postacią w zespole.
W utworze mamy średnie rapsy. Ja osobiście lubię jak wersy rapowane są mocniejsze, Yeri ma raczej delikatny głos i wyszło to tak sobie.
To jest mój ulubiony moment w tym teledysku. Joy siedząca na tym stole 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ ahh i potem to zbliżenie (。◕‿‿◕。)
Dobry jest też białas nie potrafiący jeść galaretki xD
Na końcu jest zrobiony fajny zabieg. Białasowi opaskę ściąga Wendy, później z fotela wyciąga go Seulgi, następnie wybiega z pokoju z Joy, na zewnątrz jest już z Irene, a do samoachodu biegnie z Yeri. Niezła akcja, szczerze mówiąc na początku tego nie wychwyciłem.
Oprócz słabych rapsów, nie podoba mi się również słaba choreografia w tym teledysku. Jak na K-Pop to nawet bardzo biedna.
#ladnapani #koreanka Joy w komentarzu
źródło: comment_LCASkeICp3efgvTTOcyxiabCpUTRAfO3.jpg
Pobierzźródło: comment_DQz3O841jVQgzpYDgJbsd7tEjhCAobYf.jpg
Pobierz