Aktywne Wpisy

rozqrwiciel +1122
Dostałem przedsądowe wezwanie do zaprzestania naruszania dóbr osobistych, bo na osiedlowej grupie napisałem czym się trudni jedna z sąsiadek, która się wcześniej do mnie #!$%@?ła xDD
Co 1-2 tygodnie znajoma "Pani ze wsi" dostarcza mi jajka, jakieś warzywa i inne produkty z własnego gospodarstwa. Najczęściej jestem w mieszkaniu, więc od niej odbieram, czasami jak mnie akurat nie ma to otwieram jej zdalnie drzwi, zostawia, wychodzi.
Na grupie mieszkańców "elitarnego i priestiżowego" osiedla, które przyszło mi zamieszkiwać, ktoś wrzucił jej zdjęcie z pytaniem, dlaczego "takie osoby" są wpuszczane przez ochronę. Kilka osób (głównie Karyny) poparły, że przecież trzeba dbać o azyl, o bezpieczeństwo (czyt. jak ktoś nie nosi przynajmiej Gucci czy innego gówna to nie powinien przekraczać progu, żeby nie zaburzać poczucia estetyki szanownych państwa jego mać...). Szczególnie jedna Karyna spruła się dość mocno, że sobie nie życzy, że będzie interweniować itp.
Uprzejmie
Co 1-2 tygodnie znajoma "Pani ze wsi" dostarcza mi jajka, jakieś warzywa i inne produkty z własnego gospodarstwa. Najczęściej jestem w mieszkaniu, więc od niej odbieram, czasami jak mnie akurat nie ma to otwieram jej zdalnie drzwi, zostawia, wychodzi.
Na grupie mieszkańców "elitarnego i priestiżowego" osiedla, które przyszło mi zamieszkiwać, ktoś wrzucił jej zdjęcie z pytaniem, dlaczego "takie osoby" są wpuszczane przez ochronę. Kilka osób (głównie Karyny) poparły, że przecież trzeba dbać o azyl, o bezpieczeństwo (czyt. jak ktoś nie nosi przynajmiej Gucci czy innego gówna to nie powinien przekraczać progu, żeby nie zaburzać poczucia estetyki szanownych państwa jego mać...). Szczególnie jedna Karyna spruła się dość mocno, że sobie nie życzy, że będzie interweniować itp.
Uprzejmie

Salido +208
Minął 18. (z 73) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
106 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
112 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
106 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
112 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
źródło: 1-411243-30
Pobierz

I tym razem nie byle jakie, opcja dla dwóch Mirków/Mirabelek -
Pierwsza wylosowana osoba dostanie malutki █▬█ █ ▀█▀ - Trytowe maleństwo + drewniany brelok z logiem wykopu + drewniany lenny face który po prostu będzie drewnianym lenny face'm - bo to jednak miły symbol jest. Tryt to niszowy temat, ale jako że świeci samo z siebie, to dobrze wiem, że znajdzie jakiegoś plusovitcza.
Druga wylosowana osoba dostanie ode mnie kupon na 50zł w moim sklepie - za tę cenę można dostać parę rzeczy u mnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) np takie dziadostwo + coś dla dziewczyny, a niech ma xD
To wszystko z waszą pomocą, wiecie? Często potrzebowałem mobilizacji bo jestem jednak straszną bułą która musi mieć nad sobą kontrolę inaczej robię same głupie rzeczy - a pierwszy raz w życiu nie mam szefa, nie mam stabilnej pracy w wyznaczonych godzinach i... No uczę się nowego trybu życia. I sposobów żeby samemu sobie nie walnąć w łeb za bycie sobą. xD Pełno błędów za mną, trochę wniosków, teraz powoli porządkuję w końcu wszystko co wymaga porządkowania.
Nie oczekuję, że wyżyje z rękodzieła - na to nie liczę, w szczególności na tych początkowych etapach. Ale cholera - idzie wszystko do przodu, patrząc 4-5 miesięcy wstecz byłem zwykłym mirkiem który coś tam sobie robił po godzinach w swoim małym pokoju robiąc jakieś głupawe akcje na mirko i czasem coś sprzedając żeby mieć dodatkowe pieniądze.
A teraz? A teraz jestem tym samym zwykłym mirkiem w bardzo podobnym małym pokoju w którym mam sypialnię/warsztat i pokój nagrań, ale znowu kolejny raz w życiu jestem w stanie spełnić swoje małe marzenie.
Czuje dobrze człowiek (。◕‿‿◕。) Dążcie do małych marzeń, nawet jak są bez sensu.
Ja i tak twierdzę że będę bankrutem w przeciągu 2 lat (duży zus :D) ale przynajmniej próbowałem.
Tak czy inaczej jeszcze raz dzięki Mircy.
Zapraszam do obserwowania #rozkminkrzaka gdzie będę się chwalić nowymi wyrobami, czasem zrobię jakieś tajne małe rozdajo, albo podeślę kupon dla obserwujących (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
PS: Wiem, że strona jest trochę rozwalona. Ale będę wdzięczny za każdy sygnał co nie pasuje/co nie działa/co uważacie, że warto zmienić - nie znam się w ogóle na robieniu stron, ale dwa dni wstecz siedziałem po 10h i układałem to, co miał zrobić informatyk a nie zrobił. I trochę dumny jestem, choć to małe gówienko jest.
Tak czy tak każda sugestia w cenie :)
#rozkminkrzaka #rozdajo #rekodzielo #chwalesie #konkurs #mojezyciebedzieok #tworczoscwlasna
źródło: comment_O79iHje8FU0fSg0c4HQTsr5eAdyNVeOH.jpg
Pobierz1. Skad bierzesz tryt?
2. Czy przy pracy z trytem trzeba zachowac jakas ostroznosc?
3. Wisiorek wykopowy - wlasnorecznie wykonana forma?
- z trytem ogólnie jest ciężko, na 3 przesyłki z Chin tylko 1 mi doszła a i tak nie było zbyt tanio. Znalazłem jedną firmę z Niemiec ale gościu zamknął działalność, teraz staram się dogadać lepszą cenę hurtową z Niemiec - ale nie wiem czy coś z tego będzie. Rynek trytu to wielka nisza, poza tym tryt sam w sobie jest straszliwie drogi (o wiele droższy niż złoto)
- na szczęście nie ma problemu jeśli chodzi o bezpieczeństwo. Sam izotop nie zagraża człowiekowi w jakikolwiek sposób (bo to izotop wodoru który wchodzi w reakcję z fosforem) poza tym nie dość że jest zamknięty w szklanej fiolce dodatkowo zatapiam go w żywicy, żadnego ryzyka nie ma, prócz tego że coś spieprzysz i cenna fiolka pójdzie do kosza (╯
O! Obrobka CNC. Masz jakies zdjecie jak wyglada zaraz po wycijeciu z frezarki (zakladam, ze to metalowy wzor i z niego robiles forme)? Czy to tajemnica handlowa? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czyli w jakiej postaci jest sprzedawany tryt? Gaz z dodatkiem proszku fosforu zamkniety w szczelnym szklanym pojemniku?
A tryt sprzedają w formie szklanej fiolki