Wpis z mikrobloga

• 0
@geuze dogadalem się z pracodawcą, zawsze to cos taniej a jednak nowka za ok 650 złotych kusi szczególnie kiedy jarasz się czarnym złotem
  • Odpowiedz
@Mekinsky: zobaczę czy mi się będzie chciało, bo w Holandii nikogo z branży nie znam, musiałbym przez Polskę pchać, ale różnica w cenie jest spora.
  • Odpowiedz
@StandbyOn: ale trochę mało mobilny ( ͡º ͜ʖ͡º) Poza tym niektórzy twierdzą, że przemiał z Comandante jest porównywalny.

Do domu mam już Vario W i nie zamierzam go zmieniać dopóki się nie zepsuje. No chyba, że kupię maszynę do espresso, wtedy sobie coś jeszcze elektrycznego wstawię, ale dalej się zastanawiam czy to ma sens...
  • Odpowiedz
  • 0
@geuze jak coś to służę pomocą, co do kupowania sprzętu do parzenia kawy mowie pas druga połówka juz chcę mi urwac głowę a sam przyznaję że korzystam tylko z Kality.

EK spoko ale mierzymy siły na zamiary, twardość żaren jest bardzo zbliżona albo EK jest ciut twardszy a raczej powinien.
  • Odpowiedz
@Mekinsky: no ja generalnie mam tyle tego tałatajstwa, że szok. Część i tak sprzedałem albo oddałem. Marzy mi się porządne espresso od czasu do czasu, ale 2B to trochę przerost formy nad treścią na 2-3 kawy dziennie, bo z rana tylko przelew i ewentualnie jakieś espresso albo kapuczina po pracy.
  • Odpowiedz
@Mekinsky: raz zmielić i zaparzyć to żadna frajda, ale mieć taki na stałe ( ͡° ͜ʖ ͡°) Moja szuflada też jest wypełniona wszelakimi gadżetami, ale aktualnie to moja największa pasja, więc pókim młoda i nie mam większych wydatków, kolekcjonuje
  • Odpowiedz
@wyrrrrwaaaa: tylko podobno w comandante naprawdę mało się trzeba nakręcić w porównaniu do innych mlynków, ale nie miałem okazji spróbować ;)

@Mekinsky: Jeszcze jakąś małą dźwignię będę brał pod uwagę, ale to jak kupię nową kuchnię, chyba najlepiej spełni moje oczekiwania.
  • Odpowiedz
@geuze: negatywnej opinii na ich temat jeszcze nie słyszałam, więc zapewne kiedyś będzie mój. Aktualnie zainwestowałam w kolbę i młynek czyli jestem spłukana na kilka miesięcy xD
  • Odpowiedz
  • 0
@geuze znam temat, ale nadal spijam przelewy, espresso chętnie ale z jakiegoś kozackiego ziarna. Jest jakieś ciekawe speszjaliti w tej Holandii?

@wyrrrrwaaaa Jeszcze będziesz żałować, jak jesteś z Krakowa to zapraszam na Kamienna 16
  • Odpowiedz
Jest jakieś ciekawe speszjaliti w tej Holandii?

@Mekinsky: jest dużo - Bocca, Lot Sixty One, Keen, Screaming Beans, White Label i wiele wiele innych... Ja akurat zamawiam i tak 90% kawy z belgijskiego Caffenation, bo jestem stałym klientem i mam bardzo dobrą cenę :) Może to nie jest top, ale na codzień jestem bardziej niż zadowolony.

Ja też najchętniej napiłbym się tylko od czasu do czasu szocika, ewentualnie zrobił małe
  • Odpowiedz
@geuze: A w takiej sytuacji to rzeczywiście bym zainwestował w sprzęt :( jak nie lubię pić espresso to raz na jakiś czas lubię jednak mimo wszystko wypić sobie dobrego szota. Ponoć Komeś nadaje się do espresso idealnie a i do dźwigni koncepcyjnie się wpasuje :P
  • Odpowiedz