Aktywne Wpisy
AdamES +28
#chwalesie #skoda #fabia #samochody #motoryzacja
Właśnie wymieniliśmy różowej 14 letniego Opla na nową Skodę.
Fun z jazdy większy niż jak przesiadałem się z ceeda na Passata.
Hejt
Właśnie wymieniliśmy różowej 14 letniego Opla na nową Skodę.
Fun z jazdy większy niż jak przesiadałem się z ceeda na Passata.
Hejt
gabrysianowa +497
Bo ja takim pacjentem jestem, w skrócie:
depresja zdiagnozowana i leczona farmakologicznie od ponad pół roku
po jednej nieudanej psychoterapii
przeryw od bardzo długiego czasu bez poprawy
na chwilę obecną bez cienia szansy na poprawę
Teraz prawdopodobnie wyleciałem z kolejnej terapii, bo na obecną chwilę nie daje sobie szansy na poprawę, właśnie w rozmowie z terapeutom szukam jakiejś szansy na dalsze życie. I tutaj słyszę że terapia nie ma sensu bez mojej chęci i koło s----------a się zamyka. Ja wiem, jestem świadomy że jestem chory, prawdopodobnie mam te wszystkie objawy opisane w internecie (dystymia, widzenie tunelowe), łykam tabletki i liczę że to mi pomoże, ale na teraz jest jak jest. I dochodzę do momentu że już chyba rozumiem jak to jest- powinienem w cholerę rzucić tabletki, terapie, wszystko inne i samemu stać się szczęśliwym i jako zdrowy człowiek przyjść na terapie- tylko w jakim celu?
A jak mi się nie uda, jak to było przez ostatnie naście lat, to rozumiem że lina ze sklepu budowlanego i do lasu, tak ? Tak wygląda to całe leczenie depresji?
#depresja #psychiatria #psychiatra
@usuwator: Ja to widzę tak, że nie zadowala mnie słabe zdrowie, chcę zobaczyć jakiś realny, akceptowalny cel.
To ja chyba choruję na jakąś inną depresje. Nie podejmuję żadnych ryzykownych, prawdziwych a nawet zwykłych wyzwań. A nawet jeżeli coś chce robić to wiem, że społeczeństwo uzna mnie za desperata wszystkie działania będą co najwyżej śmieszne/żałosne. Przykład- idę do dentysty z