Mirabelle, macie jakieś sposoby żeby przy okresie nie było wam słabo?
Mam dosyć obfite miesiączki i prawie zawsze mnie brzuch boli, przez co nie jestem w stanie nawet naczyń umyć, bo jak stoję chwilę to mi się robi ciemno przed oczami i muszę wszystko na raty robić (╯︵╰,)
Byłam już u niejednego ginekologa i jeden stwierdził że mam tyłozgięcie macicy i przez to mam bolesne miesiączki i raczej dopiero po ciąży mi się to zmieni.
Brałam kiedyś tabletki anty. Odstawiłam na jakiś czas, później znów zaczęłam brać i miałam większość skutków ubocznych. Od tamtej pory unikam ich jak ognia, więc to raczej ostateczność.
@Sijabka: środki przeciwbólowe? Ketonal? Nie byłam w stanie dopełznąć do łazienki bez niego. I zmień ginekologa, skoro twierdzi, że raczej dopiero po ciąży to przejdzie - to bujda, nie ma reguły, że po ciąży przechodzi. I nawet nie jest to "raczej", bo "raczej" to prawie "na pewno". A to jest "może", nie "raczej".
@Sijabka: olej z wiesiołka jest super, przy regularnym połykaniu pigułek znacznie zmniejszyły mi się dolegliwości, takie jak PMS, ból brzucha (przynajmniej już nie wymiotuję), czy nawet puchnięcie piersi.
@Sijabka: skoro byłaś u ginekologa to chyba wykluczył, ale nadżerka daje bardzo bolesne miesiączki. Sama to przerabiałam, może nie było mi słabo, ale były takie miesiące, gdzie przez cały dzień leżałam i stękałam z bólu. Można też zasięgnąć drugiej opinii, bo mi jeden powiedział, że prawie nic nie ma i nie warto się tym zajmować, a drugi parę miesięcy później powiedział "to ogromne, olaboga, trzeba usunąć".
@Sijabka: sprawdź czy masz endometrioze, tekst z ciąża to suchar na odczepne. czopki diclofenac pomagają, ale niezawodne jest łóżko i termofor. Wiem, wiem, trudno co Mc brać wolne :(
@Achaa: Mi kilka lat temu pękła torbiel na jajniku i od tamtej pory mam bolesne miesiączki, wcześniej nawet mnie cycki nie bolały. Miałam mieć usuwany jajnik, ale lekarze stwierdzili że się "naprawił" ¯\_(ツ)_/¯
@Sijabka: idź prywatnie do ginekologa i do innego przede wszystkim. Ja na moje miesiączki zaczęłam anty brać i po 3 opakowaniu skutki uboczne zniknęły bo organizm się przyzwyczaił i teraz nawet nie czuje żebym miała cokolwiek jak nadchodzą dni plamienia ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
@Sijabka: a ja polecam regularny wysiłek fizyczny, oczywiście nie w czasie miesiączki. u mnie regularna siłownia (kardio plus jakieś siłowe ćwiczenia 3x w tygodniu po około 1h) zdziałały cuda w tym zakresie. warto włączyć w to ćwiczenia siłowe mięśni brzucha (dolne partie) oraz dolnej części pleców. do przemyślenia i spróbowania :) ᕙ(✿͟ʖ✿)ᕗ
@Sijabka: u mnie tabletki anty pomogły na bolesne miesiączki... ale mam praktycznie codziennie bóle głowy a czasami migreny.. mam nadzieje ze w 3 miesiącu to się uspokoi...
@Sijabka: zle dobrane tabletki miałaś, moja ex przechodziła bardzo bolesne miesiączki i dopiero za 4 razem lekarz dobre tabletki dobrał gdzie naprawdę jej pomogły.
Mam dosyć obfite miesiączki i prawie zawsze mnie brzuch boli, przez co nie jestem w stanie nawet naczyń umyć, bo jak stoję chwilę to mi się robi ciemno przed oczami i muszę wszystko na raty robić (╯︵╰,)
Byłam już u niejednego ginekologa i jeden stwierdził że mam tyłozgięcie macicy i przez to mam bolesne miesiączki i raczej dopiero po ciąży mi się to zmieni.
Brałam kiedyś tabletki anty. Odstawiłam na jakiś czas, później znów zaczęłam brać i miałam większość skutków ubocznych. Od tamtej pory unikam ich jak ognia, więc to raczej ostateczność.
Halp, bo już nie wiem co robić ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#rozowepaski #mirabelkopomusz #rozowemirko
wszystkie wyniki masz w normie?
@kasiknocheinmal: Pierwsze 2-4 dni zawsze na tabletkach jestem. Właśnie tym razem idę do innego.
sprawdź czy masz endometrioze, tekst z ciąża to suchar na odczepne.
czopki diclofenac pomagają, ale niezawodne jest łóżko i termofor. Wiem, wiem, trudno co Mc brać wolne :(
@weglowy: A więc to stąd takie #!$%@? pomysły u niebieskich (✌ ゚ ∀ ゚)☞