Aktywne Wpisy
Gabrysia002 +7
Ocenicie moj outfit? zdj na priv. Jak masz zamiar hejtowac to daj na #czarnolisto i tyle ;P #przegryw
Pshemeck +8
Ten tag #przegryw to robienie sobie jaj prawda? Bo jako wychowany w najgorszej dzielnicy najgorszego miasta w Polsce nie za bardzo wiem o co wam #!$%@? chodzi. Dziewczyny nie chcą się ruchać? No to ich wina czy wasza? Nie moja wina że reprezentujesz sobą tylko i wyłącznie porażkę. Serio, określać się jako przegryw to totalne nieporozumienie. Pamiętaj "Każda potwora znajdzie swojego amatora" Widocznie jesteś tak strasznie #!$%@? że nawet dziwka Ciebie nie
Cze
Mirki jestem na zakręcie zawodowym, nie wiemc czy porzucić ciepłą wygodną posadkę na rzecz prawdziwej pracy #pdk jaką jest #spawanie
Moja obecna praca jest całkiem spoko. Różnorodna, trochę za biurkiem, trochę polatam, a nawet coś ciężkiego przeniose, no człowiek się nie nudzi.
Natomiast dostałem propozycję przejścia na stanowisko #spawanie #spawacz i teraz tak się zastanawiam czy przejść. Przyznam, że tym co mnie skłoniło , aby zorientować się w tym temacie jest kwestia finansowa.
W mojej firmie dostaję około 2.1k na start, z tym, że cały kurs fundują oni (w sensie ten podstawowy certyfikat, praca w kabinie spawalniczej, 8h dziennie, 2 zmiany), a potem jest również możliwosć dorobienia dodatkowych uprawnień (tutaj szczegółów jakie to, już nie podam, ale finansowane przez firme). Co więcej szkolenie przygotowawcze miałem z gościem, który wyciąga 3 tyś po 7 latach w jednej firmie ( ͡° ʖ̯ ͡°). Firma żadnej Januszex, ale faktycznie, nawet za same 7 lat doświadczenie w jednej firmie człowiek spodziewałby się lepszych zarobków, jednak na moje 100k miasta to jest przyzwoicie
Moje pytanie brzmi, jak to wygląda w większych miastach? Jak wygląda często praca poza standardowymi 8h? Zresztą szwagier kumpla również jest spawaczem, jednak tam jest cykl 12 godzinny, czy jest jakaś zasada, że jednak jeśli już opuściłbym firmę to w większości preferowany jest tryb 12 godzinny? Domyślam się również, że nie wygórowane zarobkie wiążą się z pracą w kabinie spawalniczej? Podczas rozmów o tę pracę często padał argument o niewdzięcznej, klęczącej pracy; czy faktycznie jest tak, że, aby dostać lepsze pieniądze to praca musi być koniecznie w terenie?
Skoro jesteśmy na wykopie to musi też paść pytanie o te mityczne #spawacz15k ( ͡° ͜ʖ ͡°) , jest tutaj ktoś kto może się pochwalić?
Bedę wdzięczny również za wszystkie informacje, które mogą okazać się pomocne, podziękuję anonimowym plusem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy dla młodzieży
Tak. Moim zdaniem.
Dobry pieniądz jako spawacz można robić w kilku przypadkach, głównie na rurociągach i w spawaniu na lusterko. Ewentualnie świetny skill w tigu przy jakichś cieniutkich materiałach. O podwodnym nie wspomnę nawet bo to już totalnie wyższa liga.
Do wszystkiego wyżej trzeba nabrać doświadczenia jeśli nie ma się wrodzonego talentu ale i bez
4-5k netto to minimum, lepiej się języka obcego naucz za darmo i odbieraj telefony za 6k brutto
Ja pospawam jeszcze z rok i zmieniam zawod bo szkoda zdrowia