Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 10
@steamy_window: bez przesady, tzw. dobry schabowy ustępuje wielu innym potrawom, wieprzowina ma swoje ograniczenia, których nie przeskoczy.
  • Odpowiedz
@dojcz_szpreche_nicht: Lubię schabowego, ale spójrzmy prawdzie w oczy. Nienajlepszy kawałek mięsa, mocno rozklepany, bo inaczej ciężko byłoby go przegryźć, gruba panierka. To uboższa wersja sznycla wiedeńskiego, który jest z cielęciny. To smaczna i sycąca potrawa robotnicza, a nie szczyt kulinarnych osiągnięć.
  • Odpowiedz
@shiverr: A kto w Polsce daje surowe mięso do sushi? Zresztą to nie jest droga potrawa jak się samemu zrobi i kupi składniki przez neta (np. da się znaleźć 50 arkuszy alg za 30 zł, a nie kurde 5 arkuszy za 10 zł), a nie na jakiś azjatyckich tygodniach.
  • Odpowiedz