Wpis z mikrobloga

Cześć zapaleńcy druku 3D.
Czy Anet A8 i Alfawise EX8 to ta sama konstrukcja?
Wygladaja bardzo podobnie i z roznic to widze, ze zamiast guzikow jest pokretlo.
Czym jeszcze sie roznia?
#druk3d #aneta8 #alfawise #drukarki3d
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kazaar: Delikatnie inna konstrukcja wózka osi X (położenie wentylatora nadmuchu), wzmocnienie z pręta gwintowanego przy napinaczu osi Y (do zrobienia tanim kosztem w zwykłej anecie), inna płyta sterująca (przynajmniej z koloru - idę o zakład, że od strony technicznej to jest to samo tylko w innym wykonaniu) i wyświetlacz graficzny zamiast alfanumerycznego. Jakby nie patrzeć drukować będzie jak zwykły Anet, czyli bez rewelacji - po prostu Gearbest zrobił delikatnie zmodyfikowanego
  • Odpowiedz
@Xargo1: mowisz o enderze 3? wlasnie slyszalem, ze jest lepszy lae i cena tez wyzsza.
Anet A8 mozna wyhaczyć na promo <400 PLN a Ender chodzi powyzej 700.
Jako, ze nigdy nie mialem drukarki 3D to nie wiem czy jest sens wykladac kase na Endera skoro nie wiem czy cala ta zabawa jest dla mnie
  • Odpowiedz
@Kazaar:
Jeśli tylko jesteś w stanie dołożyć do Ender-3 (lub Alfawise U30), nie kupuj Anet A8 ani nic podobnego.
Bawiłem się A8, teraz bawię się Ender-3. Ender-3 to nadal taniutka drukarka z licznymi wadami, ale i tak dużo przystępniejsza dla normalnego człowieka niż Anet A8.
Na temat Anet A8 możesz poczytać tutaj: https://przyrostowo.pl/tag/anet-a8/
  • Odpowiedz
@Kazaar: Warto dołożyć te kilka stówek. Endera w razie czego potem bez problemowo sprzedasz, z Anetą nie będzie już tak łatwo.

A co wkurza najbardziej w Anecie? Jest wiotka - każdy szybszy ruch silnika ma odbicie na elemencie. Chcesz to usprawnić, to drukujesz masę elementów by usztywnić ramę, ale nadal nie jest idealnie, bo i tak niemal co wydruk musisz wszystko kontrolować i np. ustawiać stół na nowo. Chcesz dalej
  • Odpowiedz