Wpis z mikrobloga

Mirki, zmagał się ktoś z Was z uzależnieniem od chipsów? Ważę trochę za dużo, i mam wrażenie, że dużą winę za to ponosi obżeranie się chipsami (nawet cała megapaka laysów na dzień). Teraz staram się schudnąć i jeść tego mniej, ale nie jest to proste, gdy codziennie trzeba wstąpić po coś do sklepu i przejść koło półki z chipsami...

#chipsy #dieta
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nostalgiczny1990: Musisz to przeczekać, zrób sobie wyzwanie na 30 dni. Jak koniecznie musisz coś pogryzać postaw na orzechy. Za jakiś czas półka w sklepie nie będzie wyzwaniem, nauczysz się ją omijać.
Mega paka 225g to 1667 kcal.
  • Odpowiedz
@nostalgiczny1990: Ja jestem uzależniona od chipsów, ale nie udało mi się dotychczas ich zastąpić. Staram się chrupać inne rzeczy po prostu, ale prędzej czy później kupuje chipsy :/
Chyba najważniejsze to po prostu ich nie kupować.
  • Odpowiedz
@nostalgiczny1990: Nie wiem co jest w tym shicie, że tak do niego ciągnie, a też bardzo lubię. Jadam pewnie 1-2x/tydzień, ograniczam jednak ilość do jakichś 15-30 gramów na raz. Sama kupuję bardzo rzadko, za to mieszkam z niereformowalnym chipsożercą.

Pomaga przede wszystkim niechodzenie głodnym. Jeśli zeżarłeś sam wielką pakę, to znaczy że miałeś miejsce w żołądku i leniuchowałeś na etapie zrobienia sobie posiłku. Jakbyś zrobił sobie tortillę z kurczakiem, tosty
  • Odpowiedz