Wpis z mikrobloga

@tomjar: adresy legacy (stara wersja) zaczynają się od 1 i używanie ich jest droższe bo transakcje zajmują więcej miejsca w bloku. Adresy zaczynające się od bc1 to adresy SegWit (nowe) i są tańsze w obsłudze. Są jeszcze adresy pośrednie, zaczynające się od 3 i są alternatywą dla bc1 gdy mamy do czynienia z "gorszym" oprogramowaniem, które nie wspiera nowych adresów.
  • Odpowiedz
@m4cias: czy jesli zrobilem paperwallety ale nie pamietam od czgo zaczynaja sie adresy to powiedzmy za 20 lat moze sie okazac zenie jestem juz pierdyliarderem bo dane adresy mozna wsadzic w dupe? moze wystapic kiedys prblem z jakimis portfelami (cold)?
  • Odpowiedz
@tomjar: LN pozwala na natychmiastowe, bardzo tanie transakcje. Jest to drugi poziom ponad tym co już mamy. To jest można powiedzieć druga warstwa, druga sieć, która teraz powstaje od nowa. Pozwala ona na wiele więcej niż tylko transakcje ale to nie jest rozmowa na teraz. Zainstaluj portfel najlepiej Wallet of Satoshi na początek aby wypróbować jak to wszystko działa i umieść tutaj fakturę. Jestem pewien, że Ci się spodoba.

Najprostszy
  • Odpowiedz
@pawlo74: Pawlo, czy ja musze coś jeszcze dodatkowo robić żeby mieć LN i wysylac sobie szybciutko BTC , czy tylko ten wallet? Nie trzeba jakis kanalow zakladac, czegos tam sciagac?
  • Odpowiedz