Wpis z mikrobloga

• 0
Takie pytanie mam do osób ogarnietych w temacie meczy w zachodnich ligach. Chciałbym zabrać syna na mecz Bundesligi najlepiej Bayernu lub Seria A Juventusu. Gdzie najlepiej kupić bilet na mecz, jaki środek transportu wybrać, żeby było ekonomicznie? Możecie też polecić tani nocleg w pobliżu stadionu. Chodzi mi o 2 dniowy wypad.

#mecz #stadiony #wycieczka #bundesliga #juventus #bayernmonachium #seriea
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@guzikb: Zarówno na Bayern jak i Juve raczej nie dostaniesz biletów w normalnej sprzedaży.
A całą resztę znajdziesz na google. Trochę się czepiam, ale śmiesznie wygląda jak ktoś pyta o taki wyjazd i w zasadzie w 99% prosi o jego organizację bo sam nawet lotów nie sprawdził czy booking.com pod kątem najtańszych hosteli. Spokojnie znajdziesz firmę co za opłatę wszystko Ci zorganizuje, a Ty nic nie będziesz musiał robić. Zresztą
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Ron1n taką wycieczkę mogę sobie sam zorganizować, chodziło mi bardziej o jakieś ciekawostki i porady. Jeżeli mam kogoś w Monachium to on może kupić na miejscu bilet?
  • Odpowiedz
@Ron1n: Co do lotów, to do Turynu zdaje się że 2 albo 3x w tygodniu coś lata. Co do Monachium standardowa cena Lufthansy to ~422PLN więc bez tragedii.

@guzikb Najłatwiej do Anglii imho. Jeśli Włochy i Juve, to tylko przy okazji meczów na San Siro albo w Rzymie, inaczej bardzo ciężko z biletami.

Ogólnie taki wyjzad ekonomicznie z planowaniem da się zrobić za ~1k łącznie za os, ale realistycznie
  • Odpowiedz
@guzikb na mecze z gorszymi przeciwnikami powinna być sprzedaż otwarta, przynajmniej w przypadku BVB tak jest, i samemu możesz kupić bilet w cenie ok 40€ na mecz w Monachium. Jednak jest kłopot z transportem, kolega jechał przez Pragę albo Wiedeń i w miarę tanio mu wyszło.

Polecam mecz Bayernu w Berlinie. Duży stadion, zawsze idzie złapać bilety(na stronie Herthy), bo nawet na te najważniejsze mecze zazwyczaj nie są w stanie zapełnić
  • Odpowiedz
@guzikb: @olo1917: @Ron1n: nie wiem jak to wygląda w Niemczech, ale mogę powiedzieć Ci trochę o Włoszech. Wiadomo, najlepsze są loty, oczywiście do Mediolanu, gdzie latają samoloty z większości dużych miast i można w dobrej cenie dorwać loty w dwie strony (nawet 200 zł na łebka w dwie strony), ale czasami trzeba pokombinować z terminami/cenami. Rok temu byłem na meczu Porto (oczywiście w Portugalii), oraz Napoli
  • Odpowiedz
@adamdd: Co do miejsc ja miałem doświadczanie zawsze że każdy siedział gdzie miał wypisane na bilecie. Raz była sytuacja ze przyszła grupa znajomych rozdzielona w jednym rzędzie, poprosili żeby siedzieć razem. Przesiedlismy się. Później przyszli inni chcieli na swoje miejsca i znow zmiana. W efekcie każdy siedzial gdzie ma bilet.
  • Odpowiedz
  • 0
@guzikb co do Bayernu się nie wypowiem, bo nie wiem :)
A co do juve to jest opcja lecieć do bergamo + pociągiem mediolan-turyn(chyba 20eur, ale mogę się mylić)
Albo jak wyżej ktoś napisał na mecze wyjazdowe- juve ma najdroższe bilety we Włoszech. Na puchar Włoch bilety tańsze jak coś. Ja kupywalem na listicket. A co do noclegów to przy centrum większość tańszych hoteli ma w bookletach wskazówki jak dojechać na
  • Odpowiedz