Wpis z mikrobloga

@oknaidrzwi: około 1/3 szklanka mąki, troche suchych drozdzy, troche soli, troche cukru (dosłownie szcyzpty), ciepła woda XD
zagniatasz kroisz to co masz w lodowce ( ja mialem serdelki i ser krojony xD)
keczup jako sos i posyp to ziolami prowansalskimi XD ja posypalem tez po wierzchu xD najwieksza moc piekarnika i pieczesz az bedzie gotowe
@masieg: ej no, ciasto powinno stac minimum godzine, a optymalnie 2, choc sa wloskie restauracje, co chwala sie, ze ciasto stalo 18h. Tylko prostuje. Jesli tobie smakuje tak, to super, smacznego :)
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@oknaidrzwi: co ty gadasz, przecież można zrobić ciasto, które nie wymaga wyrastania i można je od razu włożyć do piekarnika. Sama ciągle robię ciasto z suchymi drożdżami, gdzie samo wyrobienie i nałożenie składników zajmuje mi 10-15 minut.