Wpis z mikrobloga

#ibood #oszukujo #drony
Gdyby ktoś kiedyś zastanawiał się nad skorzystaniem z oferty tego "sklepu" to nie polecam.

25.12.2018 była promocja na drony, zamówiłem, wysyłka miała być 02.01.2019 ale wyszła 07.01.2019.
08.01.2019 napisali, że coś poszło nie tak i żeby wystawić zgłoszenie w ich systemie.
09.01.2019 odbieram towar - goły DJI Mavic Air - zamawiałem wersję Combo(dodatki warte ok. 1k+).
Od razu zgłoszenie reklamacyjne, przeglądanie forów i okazało się, że taki sam problem dotyczy zamawiających w DE i NL.
10.01.2019 sklep nadal milczy, nie odbiera telefonów.

Cała historia na forach:
http://electronics-pl-pl.forum.ibood.com/flash-sales/05255-181225/drony-dji/
http://electronics-de-de.forum.ibood.com/flash-sales/05255-181225/dji-drohnen/

Wiem, że oferta wyglądała od początku podejrzanie(oferta ponad 1k tańsza niż w sklepach, nie refurbished itd.) i w razie dalszego braku kontaktu ze strony sprzedającego będę robił chargeback.
Mimo wszystko przestrzegam bo opinie o tym sklepie są różne a powyższa sytuacja tylko potwierdza, że szkoda nerwów na zakupy u nich.
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hexer ja natomiast polecam ich cisnąć do końca, jeśli się człowiek zgodzi na zwrot to oni nic nie tracą, znam jednak historie gdzie w końcu wysłali wersję combo bo nie było zgody na zwrot gotówki.
  • Odpowiedz
Jestem jedną z 'poszkodowanych' osób. Dodam, iż w momencie zakupu opis jak również tytuł ewidentnie wskazywał na wersję Mavic Air Fly More Combo.. po wysyłce opis został zmieniony na wersję Mavic Air .. żenada.
Dodatkowo czas wysyłki był opóźniony. Na fakturze widnieje oczywiście wersja Fly More Combo.
Uważałem iBood za porządną firmę i mam nadzieję, że wyjdą z tego z twarzą, natomiast na daną chwilę jestem potwornie zszokowany tym co się dzieje
  • Odpowiedz
Ostatecznie oddali mi 540zł + bon u nich na 100zł w ramach rekompensaty(sianko dostałem już na konto także chociaż z tym nie trzeba było długo czekać).
Uznałem, że taki układ jest w miarę ok bo kupię za to dwie baterie.
Będzie mi jeszcze brakowało ładowarki na 4 sloty, torby i dwóch śmigieł do Combo, które niby oferowali ale uznałem, że obejdę się bez tego.
Ładowarka ładuje jedną baterię na raz więc w
  • Odpowiedz