Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Alzena +13
Kilka pytań do osób na #neet.
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
Posiadam aktualnie taki zestaw
- Płyta główna ASRock Z77 EXTREME4
- Karta graficzna Sapphire VAPOR-X Radeon HD 7970 GHZ Edition 3GB
- Procesor Intel Core i7 2700K 3.5 GHz BOX (LGA1155, 64bit, 95W) (nie jest jeszcze kręcony)
- Zasilacz XFX CORE 550W 135MM 80+ SLI PSU
- Obudowa Zalman Z11 PLUS
- Ram 20gb (GoodRam DDR3, 8GB, 1333MHz, CL9) (Pamięć GoodRam DDR3, 4GB, 1333MHz, CL9) (3x 4gb i 1x 8gb)
- Chłodzenie CPU SilentiumPC Spartan 3 LT HE1012
Chciałem go dzisiaj podkręcić (ze standardowego x35 na x44), ale temperatura wzrosla do 101 stopni na 2 rdzeniach po około 30 minutach testu w LinX 0.6.4 (wyłaczylem testowanie po 30 min, balem się czekac do końca)
poczytałem wcześniej trochę na temat kręcenia na z77, stosowałem poradnik z tego linku: https://pclab.pl/tip...k.krok.po.kroku,51991/3
Core Voltage starałem się trzymać na 1,250 V (nie wiem czy to za dużo czy za mało), dodam jeszcze co odznaczałem w uefi:
-Intel Turbo Boost Technology - off
- Offset Voltage - +0.050V
Jutro będę chciał go wyczyscic w srodku i polozyc nowa paste (3 miesiace temu był ostatnio czyszczony +nowa pasta)
może mi ktoś podpowiedzieć co robie zle? :P czy pozostaje mi metoda prob i bledow? :-)
ps. dodam jeszcze temperatury jakie mialem:
przed oc: min - 32 max - 73 (test w LinX, temperatura sczytana z realtemp 3.70)
po oc: min- 35 max - 101 (tutaj zakonczylem test)
#pcmasterrace
#pc
#intel
#overclocking
Komentarz usunięty przez autora