Aktywne Wpisy
stormi +61
dlaczego ludzie, ktorzy sami nienawidza pracowac, jak uslysza, ze ja nie pracuje to mi gadaja jakies teksty ALE PRZECIEZ KAZDY POWINIEN PRACOWAC, TAK TO JEST NUDNO!!!!! no nuda w chj, o wiele lepiej bym sie bawila caly dzien w pracy
KingaM +1
Zaraz to usunę bo nie ma sensu się odpalać i #!$%@?ć i słuchać lustracji. Czy w tym kraju wszyscy faceci są #!$%@?ęci, czy może to ze mną coś jest grubo nie tak, bo oczekuję odrobiny szacunku i traktowania mnie przez mężczyzn jak równej, a nie biednej, zagubionej sieroty, sexy-wampa czy opiekunki domowego ogniska? Ja wiem, że Polska mentalnie jest na dalekim Wschodzie, gdzieś w okolicy tajgi syberyjskiej, ale come on. Zastanawiam się,
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Dziś udało mi się odzyskać zaginione zeszyty nutowe mojej rodziny. Z tego co udało mi się wyczytać, na ile znam niemiecki to pochodzą z roku 1895.
Ich pierwszym właścicielem był mój pra-pra-pradziadek. Aż chciałbym go poznać, choć nie dogadałbym się, bo był niemcem. Typ chyba był przekozakiem, patrząc na symbole przy kompozycjach typ opanował Węgierską Rapsodię i wiele bardzo trudnych kawałków naszego rodaka Fryderyka.
Pamiętam jak kiedyś, za życia moja prababcia opowiadała mi, że u nas co najmniej jeden facet z pokolenia gra i jak będę grał to kiedyś te zeszyty dostanę. Jak się okazało mój ojciec, pijak, zakała nie tylko nie grał, ale sprzedał je jakiemuś typowi za flaszkę... Moja babcia wykupiła je od niego, schowała na strychu i o nich zapomniała.
Chciałbym się kiedyś tego wszystkiego nauczyć, ale podejrzewam, że nie starczyło by mi życia.
Ehh kawał historii, dam synowi, albo córce, o ile będę miał XD
#historia #chwalesie #niewiemjaktootagowac