Wpis z mikrobloga

@Adadid: jest to na razie pomysł i szukam błędów logicznych w pierwszej kolejności, o ile sam pomysł przejdzie fazę wetyfikacji, to potrzebował bym pomocy aby usystematyzować przyszłą pracę, czyli co będzie do zrobienia. Główne założenie moda, to vanilla diablo2 (dajmy na to 1.13) tylko każda postać ma mieć dostęp (ekran umiejętności w zakładkach) do wszystkich możliwych umiejętności innich postaci. Czy jest wykonalne stworzenie czegoś takiego?
  • Odpowiedz
@cabeiu: wiem, że każda klasa ma różne specyficzne skille i różne animacji dostosowane do nich - mógł bym się podjąc obejścia tego jakoś o ile nie jest to jakoś zakodowane na twardo. (mam doświadczenie w modowaniu, ale nie w d2)
  • Odpowiedz
@cabeiu: Jeżeli piszesz, że był by to jedynie problem, to wnioskuję, że jest to jednak wykonalne. Generalnie jestem mocno zmobilizowany żeby spróbować osiągnąć moją wizję. Wiem, że miała by zajebisty potencjał (możliwe, że finalnie wymagało by to sporego balansowania, aby nie było jakichś uber mocnych buildów). Będę bardzo wdzięczny za jakieś linki, programy i każdą pomoc, która mogła by mnie przybliżyć do zrealizowania w/w
  • Odpowiedz
@Hu_Yu_Hai_Ding: nie ma problemu.
nawet możesz mieć namiastkę tego przez edytor postaci - dodaj talizman +skill z innej klasy (trzeba zaznaczyć, żeby nie miał wymogu "tylko dla...") i bawić się buildami, szukać balansu itd.
  • Odpowiedz
bardziej problemem jest ilosc skilli

@cabeiu: zaczynam rozumieć o co Ci chodzi, w pełni rozwinięta postać (na kilku drzewach z różnych postaci) po kliknięciu przycisku skilli (domyślnie "s") po prawej albo lewej stronie nie starczy miejsca na wyświetlenie wszystkich kwadracików ze wszystkimi skillami... fakt, może być problematyczne. Jedyne co przychodzi mi do głowy, to skalowanie tych grafik ze skillami, żeby były dwukrotnie mniejsze i dało się bindować przyciski do nich. Zrobię
  • Odpowiedz