Aktywne Wpisy
MishMashStudio666 +3184
Hejo! mam dla was #rozdajo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mirki i Mirabelki z racji otwarcia mojego salonu jubilerskiego na którego to ciężko pracowałem cały rok, zastawiłem nerkę i wziąłem pożyczkę chwilówkę ᕙ(✿ ͟ʖ✿)ᕗ, mam do rozdania pierścionek złoty. Oczywiście stop złota próby 0.585. Kamień centralny to London Topaz 1.20ct oraz diamenty o łącznej masie 0.1ct. Wartość rynkowa 2700zł. Wartość galeriowa to
Mirki i Mirabelki z racji otwarcia mojego salonu jubilerskiego na którego to ciężko pracowałem cały rok, zastawiłem nerkę i wziąłem pożyczkę chwilówkę ᕙ(✿ ͟ʖ✿)ᕗ, mam do rozdania pierścionek złoty. Oczywiście stop złota próby 0.585. Kamień centralny to London Topaz 1.20ct oraz diamenty o łącznej masie 0.1ct. Wartość rynkowa 2700zł. Wartość galeriowa to
v0odo0 +214
Ciekawostka. Patrząc na tego screenshota słyszysz w tle muzykę. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#nostalgia #unrealtournament #staregry #gry
#nostalgia #unrealtournament #staregry #gry
Po pierwsze nie wszyscy z tej listy to nawet bożki np. zaratustra
Po drugie mam problem z ustaleniem źródła co do dnia narodzin tych bożków, ale dalej załóżmy że mem mówi prawdę.
Mamy 365/366 dni w roku ponad 50 tygodni jeżeli +- oznacza 3 dni.
Teraz wykonaj ćwiczenie ustal ilu jest wszystkich
I nie potrzeba tu żadnych tez, chrześcijaństwo kradło wszystko po kolei, nawet nazwę "chrześcijanie" wymyślili poganie.
@MichalLachim: to z pewnością podasz cytat?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Data_narodzin_Jezusa_Chrystusa
Naoglądałeś się jakiegoś zeitgejsta albo innego gówna xD
Także tego. Datę bazuje się także na możliwej gwieździe która miała się pojawić podczas narodzin Jezusa, a według wyliczeń taka gwiazda pojawiła się późną wiosną/wczesnym latem. :)
Nawet jeżeli Jezus żył, to na pewno nie był żadnym synem Jahwe, tylko samozwańczym prorokiem judaizmu, których było pełno w tamtych czasach.
Jezus pojawia się także w pozachrześcijańskich pismach, a ogólnie wszystkiemu można zaprzeczyć niektórzy np. powiedzą, że żyjemy w symulacji, nie wylądowaliśmy na księżycu, szczepionki powodują autyzm itp.
I przed i po Chrystusie byli 'prorocy' ale jakoś temu jednemu udało się założyć największą religię na świecie, która stała się fundamentem pod największą cywilizację na świecie. Liczymy lata od narodzin tego jednego i cytujemy po 2 tys lat słowa tego jednego. Nie ma
Jezus pojawia się w pozachrześcijańskich źródłach, ale rzadko. Tym bardziej, że jeżeli czynił różnorakie cuda, to powinny być one opisywane przez różnorakich historyków z tamtego czasu, a takich opisów nie ma.
Największą religię na świecie? Kiedy? Mylisz chrześcijan, którzy byli garstką, z katolikami, których nawracano siłą. Największa cywilizacja na świecie? xDDDDDD wiedza od Korwina? Cywilizacja która wyrżnęła kilkadziesiąt
@MichalLachim: No ja przynajmniej staram się podpierać jakimiś źródłami, nie sofizmatami z memów, for internetowych i filmów z żółtymi napisami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A co do naszej cywilizacji to weź do ręki książkę z jakiejkolwiek dziedziny jak matematyka, fizyka, chemia, biologia to zobaczysz, że nauka miała postęp niemal wyłącznie w cywilizacji łacińskiej. Zresztą ciągle
Komentarz usunięty przez autora
Dlatego mamy chociażby cyfry arabskie? I do dziś uczymy się twierdzenia pitagorasa? Fakt fizyka może i rozwinęła się głównie u nas, ale matematyka, nie aż tak bardzo jakbyś chciał. Dodatkowo największy rozwój w biologii zaistniał przy
@Campell: Pewnie masz na myśli europeizowane cyfry hinduskie? Były w Europie rozpropagowane przez Fibonacciego (włocha). Faktycznie system dziesiętny ma korzenie w Indiach no ale wcześniej grecy używali czegoś pomiędzy systemem dziesiętnym a systemem rzymskim.
Przecież Pitagoras o ile w ogóle istniał to był Grek i żył 500 lat p.n.e. Podobnie Euklides, Tales.
Cywilizacja łacińska buduje na nich i rozwija
Co do tego filmiku to niestety ale unikam zrodel nienaukowych.
Co do zrodel naukowych to generalnie zgadzaja sie one ze judaizm najpierw byl religia politeistyczna, po czym ewoluowal w religie monoteistyczna.
Zarys dziejow religii (1986) - Witold Tyloch -
Powiedział anonek na wykopie. Biblia to starożytny tekst przekazywany z pokolenia na pokolenie przez wiele tysięcy lat. Pierwsze księgi sięgają aż do Mojżesza.