Wpis z mikrobloga

Zakupiłem od Butela oryginalne oprogramowanie do Unidena 125XLT. Okazało się, że do zdalnego sterowania skanerem (podłączonego do neta) trzeba jeszcze wykupywać subskrybcję na radioreference.com. Znacie może jakieś alternatywne sposoby/serwisy do tego typu rozwiązania? #krotkofalarstwo #uniden
  • 16
via Android
  • 0
@wycioranymajster hehe najprostsze rozwiązania są najlepsze. Protestuje w domu. Znasz temat dużo lepiej to znasz może jakieś "profesjonalne" rozwiązanie do przekazywania takiego sygnału ze skanera? Jakiś może transmiter sprzętowy? :)
@art212: nie wiem co konkretnie chcesz osiągnąć ale z amatorskich rozwiązań spróbuj jeszcze retransmisji przez zello albo teamspeak oczywiście prywatnie albo sdr + spyserver. Wpadnij na radioscanner.pl i tam zadaj pytanie o sprzęt profesjonalny.
@wycioranymajster: Hej, sorki, że zawracam Ci głowę. Zrobiłem wg Twoich uwag i wszystko śmiga :) Chodzi o to, że mogę sterować skanerem poprzez pulpit zdalny - natomiast nie przesyła mi dźwięku z niego. Wszystkie inne głosy, komunikaty, dźwięki systemu windows pobiera dobrze. Co może byc przyczyną? :)