Wpis z mikrobloga

@devones:
Czyli, jeśli na ovh mam tylko jeden adres, np.: panprezes@januszpol.pl, to w Gsuit na tej domenie mogę utworzyć do 30 kont? Myślałem, że może hosting będzie mnie blokował, bo w sumie g suit nie daje hostingu.
Dziękuję, Mirabelko :D
@statystycznie_rzecz_bioronc:
Ziom coś tu mieszasz.
Żeby podpiąć adres pod gsuite musisz mieć domenę i możliwość edycji wpisów do niej.
Maili możesz mieć w gsuite tyle, na ile cie stać.
Nie widzę związku między ovh a gsuite.
Możesz mieć tylko jeden główny MX record dla domeny. Tzn emaile albo przyjdą na OVH albo do gsuite w zależności co ustawisz.
@statystycznie_rzecz_bioronc: Pomieszałeś, ilosć maili nie ogranicza domena a hosting/serwer na który kieruje dana domena w rekordzie MX.

OVH pozwala za darmo mieć tylko jednego maila bo kieruje Cię na swój serwer z takim ustawieniem, jeżeli GSUIT pozwoli Ci mieć 1 000 000 adresów to możesz tyle mieć :)
@statystycznie_rzecz_bioronc: w ovh to jest zwyczajowo 1 konto email do zarejestrowanej domeny.
Natomiast g-suite od kilku lat nie jest już darmowy. Z wyjątkiem tych użytkowników, którzy założyli konta w tej usłudze zanim stała się płatna.

Jeśli chcesz opłacać wyłącznie domenę, a mieć więcej skrzynek e-mailowych za frajer, możesz skorzystać z poczty w np. zoho.com