Wpis z mikrobloga

Mireczki pijcie ze mną kompot. Po trochę ponad 1,5 roku walki, wygrałem z rakiem. Przypałętał się do mnie chłoniak Hodgkina i nie chciał puścić, ale druga linia leczenia i autoprzeszczep szpiku r-------y dziada ( ͡° ͜ʖ ͡°).
Pamiętajcie, badajcie się i nie bagatelizujcie sygnałów organizmu. U mnie zaczęło się niepozornie, od powiększenia węzłów chłonnych na szyi. Wyglądałem w pewnym momencie przez to jak dopakowany k--s sterydziarz XD Dopiero w tamtym momencie poszedłem do lekarza rodzinnego, który skierował mnie na dalsze badania. Na szczęście to już wszystko za mną.
Pozdrawiam z tego miejsca Mireczka @prosile którego spotkałem na badaniu PET w Poznaniu i który przebył podobną drogę co ja. Jeśli macie jakieś pytania odnośnie choroby, leczenia czy czegokolwiek to walcie śmiało.
Na koniec picrel z ostatniego wyniku PET.

#rakcontent #medycyna #chwalesie #nowotwory
AmadiS - Mireczki pijcie ze mną kompot. Po trochę ponad 1,5 roku walki, wygrałem z ra...

źródło: comment_PE0I2Ser1wkJfEmpjmMABqdXGAA82eW4.jpg

Pobierz
  • 99
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ECSTASY_: Na początku na dziennej chemioterapii w Gorzowie Wlkp (wspaniały oddział hematologii, naprawdę), radioterapia miała być w Poznaniu (tam dali d--y), mobilizacja i przeszczep w Katowicach.
  • Odpowiedz
@pianinka: Mamy termin do onkologa dopiero na 12, ale niby to wszystko wygląda na łagodne, tylko nie wiem na ile to było prawdą, a na ile kwestią uspokojenia różowej. Onkolog się okropnie zestresował jak zobaczył usg i próbował załatwić jej wizytę jak najszybciej powtarzając ciągle "wygląda to brzydko" i "dziewczyna dopiero ma 19 lat, znajdźcie jakiś termin jak najszybciej". Guzki 5x5 i 4x4 ( ͡° ʖ̯ ͡°
  • Odpowiedz
@Lameme: Nie martwcie się na zapas, jedną biopsję już mam za sobą, kolejne przede mną, ogólnie onkolog kazał mi się uspokoić (nerwica mocno), bo "w pani wieku to co druga ma guzki". Guzki wyczuwalne pod palcami, gładkie, łatwo się przesuwają?
  • Odpowiedz
@pianinka: Właśnie wiem, że jedyne co ze stresu przyjdzie to popsute zdrowie, dlatego staram się ją ciągle pocieszać, ale jak samemu nad tym myślę to... to w sumie sam już nie wiem co o tym myśleć ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Oj bardzo wyczuwalne pod palcami, ale szczerze mówiąc nie wiem czy gładkie i czy się przesuwają, bo za bardzo ich nie maltretowałem. Onkolog kazał na nie
  • Odpowiedz