Wpis z mikrobloga

Miałem okazję pooglądać streamy Body'ego i, generalnie, uważam go za w miarę przyzwoitego gościa.
To znaczy, bez szału. Rozmowy z nim na czacie są spoko; nawet ostatnio przeprosił jakiegoś widza, bo nie ogarnął żartu, i w ogóle angażuje się w stream.

I w tym miejscu pierwszy raz "pochwalę" Tigera - to był jednak youtuber innych czasów.
Kiedy zaczął nagrywać, raczej nie miał w zamyśle zarabiania. Potem zaczęło się żebractwo, jasne, ale początkom raczej nie przyświecała idea łatwego zarobku.

Nagrywał filmiki, a streamowanie na "Fotce" było raczej uzupełnieniem jego "twórczości".

Tymczasem dziś każdy, komu średnio wyszło, pcha się w streamowanie, byle choć trochę skubnąć.

Żeby nie było - do Body'ego nic nie mam, poza tym, że jednak dostrzegam, iż dorzucił swoje 3 grosze do "konfliktu" z Tigerem. Bonzo jest jaki jest, ale ogarnia YT i z pewnością zdaje sobie sprawę, że Body (poniekąd słusznie) wraz z Bonusem nazywali go "chorym". Chorym nie w sensie złośliwości, przytyku - a w sensie takim, że Tigre potrzebował pomocy. Sam śmieszkowałem często z jego wygłupów, ale wiem, że poza kreacją (zlewającą się, zresztą, z prawdziwym Bonzem) to jest młody ojciec (sam o sobie tak mówi) i - cóż - "głowa rodziny".

Albo to pisanie do Kobry - z propozycją podarowania telefonu - a potem delikatne prucie się na FB... Po co?

Ale do zachwytu nad Bodym mi daleko. Nagadał się na temat każdego; na YT to mu niemal postawiono pomnik: że jaki bystry; co robi przy Bonusie; to-tamto... Aczkolwiek o jego prywatnym życiu się nie wypowiadam. #bonzo

#patostreamy
  • 10
@prostowryj: Body teraz w sam raz nadaje się do tego, co robi (mówię o śpiewie).
Może gdyby rozwinął talent, zaskoczyłby wszystkich. A tak, chałturzy.
I nie mówię tego złośliwie - mój stryj jest multiinstrumentalistą. Usiądzie do byle jakiego instrumentu i po 5 minutach zagra, o co poprosisz. Ale wychował się na zadupiu, gdzie liczyło się coś innego niż odkrycie i rozwijanie talentu...
Bodychrist, jako jedyny z tego universum, ma prawdziwy talent. Moze nie jest wybitny, ale na serio ma dobry głos i konsekwentnie się rozwija

@prostowryj: Body ma dobry głos to fakt ale jak dla mnie fałszuje, powinien zapłacić te parę groszy i iść na lekcje śpiewu. Jestem pewny że by mu to bardzo pomogło i nie piszę tego w żadnym wypadku złośliwie.