Mirki z #budownictwo i #architektura - powiedzmy, że mam dość duże pomieszczenie w kamienicy, takiej z wysokim sufitem >3m. Czy da się tak wytłumić to pomieszczenie, żeby na zewnątrz nie uciekał dźwięk? Żebym np, mógł bardzo głośno słuchać muzyki albo grać na perkusji i nie przeszkadzałoby to sąsiadom. Czy jest to możliwe?? #pytanie #akustyka
@Piz-dur: @infected_mushroom: A i może napiszę dlaczego - bo najzwyczajniej w świecie kupno domu jest za drogie + domy sprzedają za miastem. A ja chcę mieszkać w mieście i grać na instrumencie i słuchać muzyki i być w stanie kupić sobie lokum :) Ciekaw jestem ile coś takiego możę kosztować?
@Piz-dur: ogólnie pomniejszy to kubaturę pomieszczenia (po kilka cm izolacji na każdą ścianę i sufit). Tanie to na pewno nie będzie, bo to jest generalny remont pomieszczenia (montaż przedścianek, wyciągnięcie instalacji elektrycznej, malowanie, w przypadku podłóg dojdą panele/płytki). Tak naprawdę wszystko zależy od metrażu. Ogólnie koszt przynajmniej części materiałów możesz sobie oszacować na podstawie kalkulatorów Knaufa.
@Piz-dur: @infected_mushroom: czy wsp izolacji akustycznej tego systemu knauf jest na tyle kosmicznie wysoki zeby wytlumic #!$%@? w talerz albo centrale?
@Piz-dur: zrob antresole jak masz >3m, przyda się i przy okazji trochę porozbija fale, powieś przed ścianami dywany i na suficie też coś takiego, na podłodze zrób podłogę pływającą, połóż dywan i perkusję postaw na jakiejś platformie z wełną, na maxa i tak tego się nie wytłumi, zawsze jakieś dudnienie będzie przechodzić
Aktywne Wpisy
18+
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#pytanie #akustyka
Ciekaw jestem ile coś takiego możę kosztować?