Wpis z mikrobloga

Mirki pytanie o dodatki do #warhammer #totalwar
Które dodatki są must-have, a na które szkoda kasy Waszym zdaniem? Docelowo za jakiś czas chciałbym kupić 2 część i na niej głównie się skupić, dlatego nie wiem czy wszystkie dodatki do 1 są mi potrzebne. W warhammer'a nie grałem jeszcze nigdy, ale we wszystkie poprzednie serie total war grałem dość sporo.
- Norsca - zakładam, że warto
- Realm of The Wood Elves - tak samo jak wyżej

Ale nie wiem co z poniższymi dodatkami:
- The King and the Warlord
- The Grim and the Grave
- Call of the Beastmen
- Blood for the Blood God
- Chaos Warriors
  • 4
@becyklon Wg mnie warto kupić Chaos Warriors, nowa, fajna frakcja (coś jak hunowie w Attilli), nastawiona na walkę i plądrowanie osad itd. Mi osobiście mocno się spodobała.
Call of the beastmen też ciekawe, mechanika podobna co do frakcji powyżej.
Co do reszty to nie warto kupować, no chyba ze bardzo zależy Ci na nowym lordzie czy na krwi na polu bitwy ( ͡° ͜ʖ ͡°).
@becyklon: - "The King and the Warlord" warto kupić, jeżeli zależy Ci na Sławnych Regimentach dla krasnoludów i zielonoskórych, zaś "The Grim and the Grave" dodaje jednostki dla Imperium i wampirów. Ponadto w pierwszym dodatku nowi lordowie mają inne pozycje startowe na mapie kampanii oraz odmienne wytyczne - kluczowe jest dla nich odbicie twierdzy Karak Osiem Szczytów.
@becyklon: lepiej nazbieraj na 2 część i pograj w mortal empires. potem możesz po kolei dokupować z czego beastmeni najgorsi imo ale to tylko przez #!$%@?ą implementację i będzie pewnie rework. ale wszystkie zmiany do starych frakcji z jedynki pojawiają się tylko do mortal empires czyli połączonej mapy 1+2