@krzysztof-es-545: LOL. Bo nie ma :D Mają inne podatki, ale nie mają VATu. Mają podatek stanowy, który porównuje się z naszym (Europejskim VATem), ale działa inaczej i jest znacznie niższy. Swoją drogą US chcą od kilku lat wprowadzić VAT. Tu masz linka: https://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/842253,usa-wprowadzi-vat.html Lecz do dziś tego nie zrobili.
no fakt. nie nazywa się to vat. ale jednak podatek od sprzedaży jest.
@krzysztof-es-545: Ehhh. Jest duża róznica: A) Nazwa B) Sposób naliczania C) Wysokość podatku Poszukaj informacji na sieci czym jest podatek stanowy. W jego skład wchodzi kilka podatków, w tym również ten od sprzedaży. Jeśli dobrze poszukasz to znajdziesz info, że każdy stan ustanawia wysokość tych podatków samodzielnie, z czego niektóre stany mają 0% stawkę podatku sprzedażowego (z czego
@frikuu: tl;dr po długości wypowiedzi widać, że na siłę szukasz argumentów.
Blizzard to świetne studio, które robiło i robi świetne gry, a to że kilku zjebów obecnie pracuje przy social media to nie zmienia rangi całej firmy i całokształtu ich twórczości.
@wykopiwniczanin a z twojej strony z kolei totalny brak argumentów i #!$%@? się na końcu - nie wiem ile masz lat, ale jak więcej niż 16 to powinieneś powaznie się nad sobą zastanowić :)
- Starcraft - poza Koreańczykami nikt w to nie gra, esportowo też prawie nie istnieje, nic ciekawego nie oferuje, brak jakiegokolwiek rozwoju.
@frikuu: TSOOOOOO Chyba, że mówisz o Starcraft I. Jeśli chodzi o Starcraft II to ma olbrzymią rzeszę fanów, Polacy odnoszą sukcesy na arenie międzynarodowej i świetnie się ich ogląda (w pierwszej dwudziestce graczy niekoreańskich jest 3 Polaków). E-sportowo gra wypada świetnie, jako RTS nie ma żadnego realnego konkurenta. Śledzę
@Joii: w starcrafta 1 nie grałem, ale w sc2 pogrywam od kilku lat i to jedyna gra, która mnie zainteresowała. Lubię rywalizację, a mój mózg lubi pracę na najwyższych obrotach.
Kolejne byczkowanie lachów przez ukraińskich braci. Nie dość, że w Krakowie to ukrainiec kopał to jeszcze tutaj, no nic lata 90 wracają. #ukraina #wojna #rosja
zrobiłem sobie basen na działce, ustawiłem tryb pompy na turbo aby grzał ciągle na 32 stopnie xD dzisiaj przyszedł rachunek za prąd za ostatnie 8 tyg... 6600 zł xD w tym oczywiscie dom ale #!$%@? nie tyle. kurde czasem warto sie zapoznac jednak z poborem mocy urzadzenia widze xd
#blizzard #overwatch #battlenet
I ktos juz zrobil posta: https://www.reddit.com/r/Overwatch/comments/9z5hw7/blizzard_banned_user_for_asking_why_overwatch/
Kwestia vatu, przejrzyj sobie ebay - wszystkie produkty z USA są widocznie tańsze o te 20%.
@ddzwon: skąd ten pomysł, że w stanach nie ma vat?
@krzysztof-es-545: LOL. Bo nie ma :D Mają inne podatki, ale nie mają VATu. Mają podatek stanowy, który porównuje się z naszym (Europejskim VATem), ale działa inaczej i jest znacznie niższy. Swoją drogą US chcą od kilku lat wprowadzić VAT. Tu masz linka:
https://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/842253,usa-wprowadzi-vat.html
Lecz do dziś tego nie zrobili.
A co do czytego VAT - to myślą o tym już od dobrych 10 lat.
@krzysztof-es-545: Ehhh. Jest duża róznica:
A) Nazwa
B) Sposób naliczania
C) Wysokość podatku
Poszukaj informacji na sieci czym jest podatek stanowy. W jego skład wchodzi kilka podatków, w tym również ten od sprzedaży. Jeśli dobrze poszukasz to znajdziesz info, że każdy stan ustanawia wysokość tych podatków samodzielnie, z czego niektóre stany mają 0% stawkę podatku sprzedażowego (z czego
Blizzard to świetne studio, które robiło i robi świetne gry, a to że kilku zjebów obecnie pracuje przy social media to nie zmienia rangi całej firmy i całokształtu ich twórczości.
#!$%@? się
Komentarz usunięty przez autora
@frikuu: ktory to raz...1...2..3... ?
@ddzwon:
@regis_uszatek:
To ja jeszcze raz:
1. Ceny przed obniżką były 1:1
2. Ceny edycji standardowych nadal są 1:1
3. VAT w Europie jest różny w różnych krajach
Ale może to naprawili, wszystkie cyfrowe sklepy tak mają jeśli chodzi o EUR/USD
@frikuu: TSOOOOOO
Chyba, że mówisz o Starcraft I. Jeśli chodzi o Starcraft II to ma olbrzymią rzeszę fanów, Polacy odnoszą sukcesy na arenie międzynarodowej i świetnie się ich ogląda (w pierwszej dwudziestce graczy niekoreańskich jest 3 Polaków). E-sportowo gra wypada świetnie, jako RTS nie ma żadnego realnego konkurenta. Śledzę