Wpis z mikrobloga

"O zobacz synku, tak twój pradziadek wyglondał a musisz synku wiedzieć, że był to wielki i znany człowiek, przed wojną 14 krów miał a kłaniali mu się w pas prawie tak nisko jak ksiendzu temu jakmutam, o! Miałkowskiemu! Tak synek, podaj mi te husteczki bo aż łezka popłyneła jaki to dziadek był szanowany i bogaty a nie teraz te dziadygi somsiady kurrła paskudne niewdzięczniki Nowakowskie zapomniały jak im dziado grusze podarował wraz z kawałkiem miedzy podczas wojny co by mogli jeść bo bida była, tak synek, bida była wielka i to mój ojczulek opowiadał jak bez butów chodził po wsi a zima była oj wielka była..."
#polak #nosacz #wsumietoniebrzmitakdobrzenapisane
fan_comy - "O zobacz synku, tak twój pradziadek wyglondał a musisz synku wiedzieć, że...

źródło: comment_qYPilt6qmTqZWw0rhg20pwOfGaVBaq8g.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
@fan_comy: weź, mam takiego dziadka jego dziadek był właścicielem stawów itp, jego ojciec powstaniec śląski a on nierób i alkoholik. I przerośnięte ego połączone z przepitym mózgiem dobrał sobie za żonę Warszawiankę z dawnej rodziny szlacheckiej z takim samym ego. Są pokłóceni z rodziną do tego stopnia że ostatnio dowiedzialem się o śmierci cioci której nigdy nie poznałem chociaż mieszkała w tym samym bloku co dziadkowie 200m od mojego domu. Czy
  • Odpowiedz