Wpis z mikrobloga

@Tajch: póki przy korycie świnie, kryzys w Polsce nie przeminie ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie zdarza się, aby niepartyjny (i apolityczny) specjalista byl na odpowiednio wysokim stanowisku państwowym.. i to tak w pl jak i za granicą pewnie
@Tajch: ja wychodzę z założenia, że fachowcy nie idą w politykę... bo więcej zarobią otwierając własne firmy.... tak samo (ale to już wybitnie prywatnie) nie uważam "za przedsiębiorcę" właściciela świetnie rozwijającej się firmy.... która żyje z przetargów... mając znajomych w urzędach.. czyli po prostu gościa bez styku z realnym rynkiem...
@Gippo86: Jest grupa ludzi, która osiągnąwszy już wiele w biznesie czy ogólnie w swoim życiu zawodowym, nabiera ochoty na zrobienie czegoś w polityce. Choćby taki Hausner, któy wykładowcą był dobrym, miał przyzwoity dorobek naukowy ale ciągnęło go, żeby zrobić coś w polityce bo widział, że coś można poprawić.
@Gippo86: Można się śmiać, ale jednak są.
Tak sam sobie myślę, że gdybym miał już pospłacane kredyty i odpowiednie oszczędności, to może bym uderzył w politykę, bo mnie czasem #!$%@? bierze jak widzę jak moje miasto jest zarządzane ;)