Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
RicoElectrico +106
#niebieskiepaski #medycyna #rak
No dobra, wczoraj przyjęli mnie na oddział i dziś mi to lewe jajko wycinają. Jestem 4. w kolejce. Trochę się cykam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ciekawe kiedy mnie wypiszą, jest szansa na wtorek.
Wczoraj to była masakra, kazali przyjść na 8:00, ale prawie przez godzinę nic się nie działo. Potem jak już byliśmy na oddziale, to pielęgniarka wszystko wypisywała na papierze dla każdego pacjenta...
Jakbym
No dobra, wczoraj przyjęli mnie na oddział i dziś mi to lewe jajko wycinają. Jestem 4. w kolejce. Trochę się cykam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ciekawe kiedy mnie wypiszą, jest szansa na wtorek.
Wczoraj to była masakra, kazali przyjść na 8:00, ale prawie przez godzinę nic się nie działo. Potem jak już byliśmy na oddziale, to pielęgniarka wszystko wypisywała na papierze dla każdego pacjenta...
Jakbym
Astronomowie wszystkie pierwiastki poza wodorem i helem nazywają metalami. W komunikacji między sobą tak stosują, ale zauważcie, że nie próbują wpływać na IUPAC, żeby zmieniła
@Wstaw_tu_login: czyli jak założę sukienkę to ludzie nie będą na mnie krzywo patrzeć bo przecież niema płci kulturowej więc tym samym dress code przypasanego do płci biologicznej też nie ma?
To głosowanie nie było o uznaniu homoseksualności za normalną orientację, tylko o wpisaniu jej spowrotem do list chorób, no i środowisko seksuologów wyraziło swoje zdanie na ten temat, nie bez powodu usunęli homoseksualizm list chorób, poprzedzały tą decyzje dziesięciolecia badań, to że ty o nich nie masz zielonego pojęcia to już twój problem..
@Nidor: męzczyzna trans to po prostu mężczyzna, kobieta trans to po prostu kobieta.
Panseksualizm to teoria orientacji (nie uzasadniona naukowo) ktora zakłada pociąg do wszystkiego i wszystkich, wszechstronna miłość seksualna. Oczywiście panseksualizm to pewna granica nawiedzenia, gdzie nauka mói zdecydowane stop, mając na względzie dobro dzieci czy zwierząt. Pozdrawiam
@Nidor: nie ważne, co Ty bierzesz pod uwagę, tylko ważne są założenia samego panseksualizmu. A sam panseksualizm zakłada to co napisałem, wiec po prostu się z nim nie zgadzaj zamiast go modyfikować według własnego "widzi mi się"
Komentarz usunięty przez moderatora
Definicja nie jest jedna, dlatego nie ma co zakładać, że ten panseksualista myśli też o dzieciach. Bądźmy poważni, to już pedofilia.
w sensie ze chodzi Tobie o pociag do osob ktore jeszcze nie do konca przeszly operacje zmiane plci? Pisz jasniej jesli mozesz
Co to znaczy se definicja nie jest jedna? Owszem jest, zaklada pociag do swiata i wszystkich istot zywych. Mozesz sobie ja modyfikowac, albo zachowac sie bardziej z
@kate__bush: no tak, napisałam to już dwa razy i właśnie to między innymi zakłada panseksualizm.
Tak, są dwie definicje panseksualizmu. Jedna wciąga wszystko, druga nie zalicza dzieci, zwierząt i tak dalej. Nie zwalaj wszystkiego na obronę, bo w sumie panseksualizm mi lata.
@glonstar: Tłumacz here. Gender tłumaczy się jako "płeć kulturowa" lub "płeć społeczna". Sam uważam, że jest to nadal trochę słabe bo za bardzo opisowe, lepszy byłby termin jednowyrazowy. Ale niestety nasz piękny ojczysty husarski język, choć dużo bardziej giętki w zakresie gramatyki od szekspirowskiego,