Wpis z mikrobloga

• 1
Co sądzicie o Volvo V50/S40 od 2004r z silnikami 2.4 170KM/2.5 T5 lub diesel 2.0 lub 2.4D5 ??

Jak benzyny znoszą gaz, koszta jakieś szczególne i Generalnie jak się sprawuje ten model jak i te silniki ?
#motoryzacja #samochody #volvo
  • 11
  • Odpowiedz
  • 0
@Kejran mam s40 2.0d, świetnie mi się jeździ i w sumie to nie mam na co narzekać. Na siłę można się przyczepić do drogich, nieregeneracyjnych wtrysków, ale jak się leje dobre paliwo z normalnych stacji to posłużą na długo
  • Odpowiedz
@Kejran: Oba silniki benzynowe 2.4 są znane z niezawodności, świetnie znoszą gaz. T5 ponoć też. Diesle które wymieniasz też są uważane za pancerne. Benzynowe 2.0 chyba trudniej znaleźć niż 2.4. T5 w dobrym stanie też będą konkretnie droższe, bo są dość rozchwytywane (jak tani to trzeba być podejrzliwym). Warto wiedzieć, że 2.4 140 i 170 KM różnią się tylko oprogramowaniem i podniesienie mocy to koszt około 1000 PLN (ale czuć różnicę
  • Odpowiedz
@Kejran 2.4 znaleźć w dobrym stanie to trzeba się sporo nagimnastykować. Same sciagane z zachodu w wątpliwym stanie. Sam odpuściłem po 5 miesiącach i wybrałem inną markę.
Sprawdzaj ogłoszenia na forach, ale cenią się, bo silnik jest ponoć nie do zarżnięcia. Dźwięk r5 to poezja.
  • Odpowiedz
@Kejran: ja miałem v50 2.0d i włożyłem coś koło 10tys zł w naprawy. Wszystko spowodowane wadą ukrytą, która była naprawdę profesjonalnie utajona. W każdym razie sprzedałem bo mimo iż wiele w nim zrobiłem to niestety nie było dobrze. Poza silnikiem (na plus trzeba powiedzieć, że 2.0 d bardzo dobrze napędza tę budę) auto bardzo dobre, dlatego teraz jeżdżę v50 z 1.8F+LPG. Nie narzekam :D
  • Odpowiedz
  • 0
@dulek auto było po remoncie silnika, czego nie wiedziałem. FAP był zapchany ze względu na lejące wtryski, co w skrócie doprowadziło do obrócenia panewki podczas dłuższej trasy. Przez lejące wtryski turbo dostało bo olej się rozrzedzał ropą. Aaaaa mistrzowie wprowadzili w komputer że FAP był wymieniany 30tys km przed moim zakupem. Oczywiście nie kopcił nic bo FAP wszystko zgarniał. Ogólnie wszystko porobiłem ale zaczął po dłuższej jeździe w mieście kopcić na biało-fioletowo-niebiesko.
  • Odpowiedz