@Dezynwoltura: dlaczego ma halasowac? I jest potrzebny bo malina w idle ma ponad 50 stopni a używając do smartTV oczekuje się stabilności przy obciążeniu(fhd daje jej popalić)
@maciek30_pl: teoretycznie nie będzie problemów, wszystko zależy od tego jak się mocno ciśnie taki sprzęt ( ͡°͜ʖ͡°) a długotrwałe wysokie temperatury nigdy nie wychodzą na dobre elektronice
@zerathul ale 50 stopni to nie tak dużo, współczesne procki i do 100 stopni wytrzymują - nie wiem jak ten w malinie. Głośny, bo im mniejszy tym większe obroty aby coś tam wtłoczyć powietrza, a im większe obroty tym większy hałas (✌゚∀゚)☞
Porownaj wentylator 120mm do 92mm albo posłuchaj w lapku jak napierdziela 4-6k obrotów ;).
@Dezynwoltura: no te 50 to nie jest dużo ale taki wentylatorek jest dobrze mieć pod kontrolą skryptu(np w pythonie) który by odpalał wentylator jak temperatura przekroczy np 70*(dodatkowo można napisać różne targety rpm pod różne temperatury, no temat rzeka ( ͡°͜ʖ͡°))
Typ pokazał się już drugi raz (rzekomo) i nawet oddał strzały w kierunku policjantów i oni go zgubili? Policjant po testach sprawnościowych, uzbrojony kontra 57 letni prawie emeryt który rozpuszcza się w powietrzu. Niesamowite.
Idealnie nadaje się pod smartTv, do tego to wykorzystywałem ale już mi nie jest potrzebne :)
https://allegro.pl/raspberry-pi-3-model-b-obudowa-zasilacz-klawiatura-i7654239009.html
#raspberry #raspberrypi #raspberrypi3 #sprzedam
@zerathul: u mnie był odpięty cały czas i nawet przy 1080p nie było problemów.
Kramik zamknięty, malina sprzedana :)
Porownaj wentylator 120mm do 92mm albo posłuchaj w lapku jak napierdziela 4-6k obrotów ;).
A co do głośności, dlatego się kontroluje obroty.