Wpis z mikrobloga

@xinn: czemu uważasz, że zakłamane? jest dokładnie napisane, 100 ostatnich transakcji na obu łańcuchach, to jest możliwe, jeżeli chodzi o to ile trzeba zapłacić żeby transakcja przeszła w kolejnym bloku to dla BTC jest to około 10 centów a Monero 0.5 centa
@bekazplatnychtypow: jeżeli ludzie nie korzystają z alta to i opłaty niższe, bitcoin też kiedyś był tani ale te czasy skończyły się. Poza tym podawanie wysokości opłat jako argumentu jest strzeleniem sobie w stopę. Żadna kryptowaluta nie przetrwa, jeżeli opłaty nie będą wysokie. Jest tylko dwie możliwości albo wysokie opłaty albo inflacja. Jeżeli to drugie to taka kryptowaluta nie ma szans wygrać z bitcoinem, inflacyjna kryptowaluta to zwykły fiat. Nikt nie będzie
@bekazplatnychtypow: No bo jest zakłamany. Patrzyłeś na faktycznie ostatnie 100 transakcji w sieci? Bo ja tak i te liczby są kilkukrotnie (a nawet kilkuset razy krotne chociażby dla minimalnej opłaty za transakcję) wyższe niż być powinny. Mediana dla transakcji BTC od kilku miesięcy utrzymuje się na poziomie 0.15$/transakcję. Obecnie mempool jest na tyle pusty, że można wysyłać płatności nawet za mniej niż 1sat/bajt (czyli okolice 1 centa za transakcję).

Nie mam
@xinn: zauważ, że tam jest lowset, highest i median z ostatnich 100 transakcji i jest to aktualizowane co jakiś czas nie na żywo, więc to jest możliwe, ale faktycznie 100 ostatnich transakcji to mała próbka i może nie ukazywać rzeczywistości, dlatego już w drugim komentarzu napisałem jakie są opłaty za potwierdzenie transakcji w następnym bloku

@pawlo74: a ty dalej próbujesz toczyć jakieś wojenki, ja nie wrzuciłem tego żeby pokazać wyższości
@bekazplatnychtypow: Poodświeżaj sobie tą stronę przez jakiś czas. Zobaczysz, że te opłaty nigdy nie maleją do realnych wartości w sieci. Mediana z ostatnich 1000 tx wynosi obecnie 0.08$. Jeżeli ta strona faktycznie prezentowałaby realne dane, to wartość prezentowanej tam mediany RÓWNIEŻ powinna oscylować właśnie w okolicach tej wartości.

Ja mam podejrzenie co oni robią, biorą z zatwierdzonego bloku 100 najdroższych (jeżeli chodzi o zapłacone fee) transakcji i na bazie tego generują
a ty dalej próbujesz toczyć jakieś wojenki

@bekazplatnychtypow: co? czy to ja robię wpisy o wyższości bitcoina nad altem? Napisałem co sądzę o argumencie opłat. jest idiotyczny. Opłaty są niskie czyli alta nikt nie używa a jeżeli opłaty będą zawsze niskie to alt jest fiatem z inflacją. Anonimowość? Co z tego, że anonimowy skoro inflacyjny fiat, który nie będzie trzymać wartości?
@pawlo74: no argumenty się wytacza zazwyczaj w kontekście udowodnienia czegoś, ja nie chciałem tu nic udowadniać, ale ty musiałeś oczywiście już dążyć w tę stronę, co do inflacji to najpierw ją zdefiniuj bo ogólnie "Inflacja jest utrzymującym się przez dłuższy czas procesem wzrostu cen w gospodarce narodowej, połączonym z dużą utratą wartości pieniądza.", a jeżeli chodzi ci o ogólny przyrost monet w danym czasie, już ci to tłumaczyłem kiedyś, teraz się
@bekazplatnychtypow: dobra nie świruj, naganiasz na swojego "anonimowego" alta od początku kiedy tu pojawiłeś się, jesteś propagandowcem a co do inflacji skoro twój alt ma limitowaną ilość monet to co ściemniasz o opłatach? Opłaty poszybują w kosmoś jeżeli ludzie mieliby tego używać.
Dlatego jestem w bitcoinie bo nie chciałbym mieć do czynienia z takimi śliskimi koleszkami jak ty, jesteś politykiem. Twoje tanie chwyty pozostaw dla nowych. I naganiaj na swoim tagu
@pawlo74: nie jest limitowany, ale jego roczny przyrost monet w stosunku do całkowitej ilości będzie dążył do 0 (ʘʘ) no właśnie o tym mówiłem, ty jesteś chory jak nie wytoczysz wojenki przeciwko innej kryptowalucie o której ktoś W OGÓLE ŚMIAŁ napisać, ja ci tylko wytłumaczyłem prostą matematyką że z czasem przyrost monet nie będzie miał znaczenia, bo ten procentowy przyrost będzie się zmniejszał co roku w stosunku
@bekazplatnychtypow: jesteś propagandowcem naganiaczem na alta, nie taguj bitcoin a nikt do ciebie nic nie będzie miał. Dalej kręcisz nawet gorzej niż polityk. Prosta piłka twój alt nie wygra z bitcoinem, jeżeli znalazł jakąś niszę i jakichś fanatyków jak ty i jeszcze kilku to tyle. ETH i Vitalik też mówił, że internet dla pieniędzy musi być tani a to się stało z opłatami w jego shitcoinie i co gorsza nawet inflacja
@bekazplatnychtypow: jeżeli ludzie nie korzystają z alta to i opłaty niższe, bitcoin też kiedyś był tani ale te czasy skończyły się. Poza tym podawanie wysokości opłat jako argumentu jest strzeleniem sobie w stopę. Żadna kryptowaluta nie przetrwa, jeżeli opłaty nie będą wysokie. Jest tylko dwie możliwości albo wysokie opłaty albo inflacja. Jeżeli to drugie to taka kryptowaluta nie ma szans wygrać z bitcoinem, inflacyjna kryptowaluta to zwykły fiat. Nikt nie będzie