Aktywne Wpisy
Mirki, mamy mega spinę z sąsiadem. Otóż, mój somsiad ma 2 takie jak na zdjęciu "miejsca rodzinne", czyli dwa miejsca jedno po drugim, czyli łącznie ma 4 miejsca parkingowe (ciekawe skąd miał na to pięniążki xD). Od kiedy tu mieszkam nie widziałem jeszcze żeby tam parkował. Korzystając z okazji postanowiłem postawić na jednym z tych miejsc furkę i nic nie mówić. Mijały miesiące i nic się nie działo, nawet coś tam śmieszkowaliśmy
NoMoreTearsJustSmile +223
#herbata #zielonaherbata
kup sobie zestaw probek zielonych herbat z eherbata i probuj
@Emill: (╯°□°)╯︵ ┻━┻
nie piłem tych najdroższych i najświeższych, ale taka mieszanka jak Tenshi bije wszystko co do tej pory piłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
.Sejak ++
.Long Jing ++
.Bi Hong Green Cha -
.Fog Green Tea ++
.Kukicha +
no i te nie urzekły mnie, więc przerzuciłem się na mieszanki:
.Anielskie Łąki +++
.Mały Budda ++
.Sencha Imbir i Cytryna +++ (w zimie +1)
.Sencha Poziomka +++
.Sencha Żurawina i Truskawka +++
@eherbata_pl: Ja do japońskiej zielonej chyba się nie przekonam. Dziwny ma smak :(. Pora spróbować jakiegoś oolonga, sporo ich dodaliście ostatnio. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A co próbowałeś z herbat japońskich? Powiem tak: uważam, że każdego da się przekonać do oolongów, dobrych herbat czarnych czy białych. Z japońskimi zielonymi czy z pu-erh już nie ma tak łatwo. Niektórym te smaki po prostu nigdy nie podejdą. No i japońskie zielone
Poproszę o rady, mam chyba jeszcze tę Senche Miyazaki.
Czyżby szykowała się mała wyprawa do Alishan? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli chodzi o parzenie to najlepiej stosować parametr 70-75'C / do 60 sekund. Z mojego doświadczenia wynika, że lepiej parzyć w nieco niższej temp. niż w wyższej, dzięki temu napar będzie bardziej subtelny.
Z koreańskich wolę sejak, wbrew temu, że woojeon to wyższy sort. Sejak ma więcej świeżości i umami, woojeon jest trochę za delikatny i przytłumiony. Ale niestety nie mogę z ręką na sercu powiedzieć,