Wpis z mikrobloga

Ktoś pomoże z tym? Przeglądnąłem pół internetu i nie znalazłem odpowiedzi. Po prostu nie komputer nie widzi rozdzielczości monitora, jak na zdj. Dopiero jak wymuszę rozdzielczość jest ok ale nie wszystkie gry to obsługują. Niektóre gry nie widzą tej rozdzielczości wgl. Nawet zmiana w configu nie pomaga. #pomocy #komputery #monitory #gry #hardware
kubicv10bEZi - Ktoś pomoże z tym? Przeglądnąłem pół internetu i nie znalazłem odpowie...

źródło: comment_Yj7RGyv0jTZ12D41aCd1jOExYoDRuats.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Emil1803: Tak, dodam też, że próbowałem paru wersji łącznie z odinstalowaniem w trybie awaryjnym. Nic nie pomaga. Może kabel jest zepsuty, ale jak to sprawdzić? Dodam, że jak zamienie kable monitorów to mam chyba liste wszystkich rozdzielczości oprócz tej zalecanej 1440x900 ale jak wymuszę to te gry, które działają to nie działają i na odwrót. :O
  • Odpowiedz
@cybulion: Stery są aktualne, czysto zainstalowane a poprzednie usunięte w trybie awaryjnym. Do ekranu nie znalazłem nic bo to dość stary monitor. Dodam, że przez bardzo długi okres czasu nie było z tym problemu. Wpiąłem i działało wszystko jak trzeba. Dopiero zaczęło co jakiś czas przy włączaniu wywalać rozdzielczość ale ustawiałem z powrotem bo była dostępna, aż któregoś dnia już nie było jej na liście.
  • Odpowiedz
@kubicv10bEZi i pomysl jakie zmiany nanosiles na system w czasie gdy pojawily sie problemy? A moze powoli umiera monitor chociaz z moich wieloletnich obserwacji strzelal bym w grafe. Masz integre na mobo? Przelacz sie i zoba czy dzialczy. Kombinuj ile wlezie
  • Odpowiedz
@cybulion GTX 660, Win 7 64bit, Asus VW 193D. Stało się to chwilę temu i nie pamiętam żebym coś kombinował po prostu jak wyżej pisałem co jakiś czas przy włączaniu wywalało rozdzielczość ale zmieniałem bo była dostępna aż w końcu nie mogłem zmienić bo nie było jej na liście.
  • Odpowiedz
@cybulion niby zainstalowałem sterowniki do monitora ale przy włączaniu programu wyskakuje napis " This program can only run with Asus monitor devices" wydaje mi się, że może być problem z kartą graficzną. Jest możliwość żebym to sprawdził sam?
  • Odpowiedz
@cybulion z tego co kiedyś sprawdzałem zintegrowana karta mi nie działa. Na drugim monitorze czyta dobrą rozdzielczość, to chyba na tv też znajdzie, bo jak mam podpięty jeden monitor to nie ma problemu nawet na tym co nie działa jest ok. można wybrać 1440x900.
  • Odpowiedz
@cybulion bezposrednio kablem lecisz czy masz przejsciowke np. dvi-vga czy w druga strone. One potrafia sie #!$%@?ć

@MalpigwaltXXXX gratuluje, inwestycja 1k to zajebiste rozwiazanie problemu. Napewno polepszy mu to zycie przy monitorze sprzed 10lat XD
  • Odpowiedz
@kubicv10bEZi: A co tu pisać rozdzielczość tylko niska i za cholerę nie dało się ustawić innej, próbowałem, rozkręcałem, czyściłem,chuchałem,przeinstalowywałem i #!$%@? :) Dobrze że chociaż nowa z koparki w miarę tania była.
  • Odpowiedz