Wpis z mikrobloga

Jest piątek 10 wieczór i normiki się bawią na normickich imprezach.

Sprawdźmy ilu jest nieudawanych przegrywow.

LISTA OBECNOŚCI TAGU PRZEGRYW

#przegryw
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@katemusio: no nie wiem nie wiem, nie jestem przekonany, poproszę zdjęcie na pw do weryfikacji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@cirael: co wy różowe macie z tym netflixem że tak uwielbiacie podkreślać że właśnie na tej platformie coś oglądacie? Nigdzie nie widziałem żeby jakaś sie chwaliła że będzie oglądać i uwielbia HBO GO, showmaxa albo amazon prime video ale NETFLIX to oo uuu, normalnie drugi
  • Odpowiedz
  • 1
@Januszer szybciej mi sie napisalo i akurat to teraz ogladam, chyba idzie zrozumieć, co miałam na mysli, zwłaszcza, ze rzeczywiście częściej powie się "netflix", niż ulubione seriale i filmy ;)
  • Odpowiedz
@cirael: mówiąc ulubione seriale miałem na myśli nie dosłownie tylko napisać że będziesz oglądać sobie nie wiem no na przykład House of Cards. Lepiej to wyglada niż jak każda po kolei praktycznie podkreślać że oglądasz coś na netflixie.
Taki przykład - jeśli gram to mówię że gram na przykład w wiedźmina a nie że gram w komputer. Sytuacja z netflixem wyglada podobnie + jest bardziej oklepana przez różowe które się
  • Odpowiedz
@Januszer: z jednej strony to naturalne po prostu językowo dużo ludzi tak mówi ooo dzisiaj netflixa będę oglądać.. z drugiej strony rozumiem o czym mowisz obowiązkowo jeszcze fota na instastory z logiem netflixa na 13 calowym laptopie rozłożonym na pościeli tak ze się zagrzeje biedny komputer w 10 minut xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Januszer nie mam instagrama, ani netflix nie jest moim hobby, jeśli do tego pijesz. po prostu słowo weszło do języka, jak adidasy zamiast butów sportowych, a mi się tak łatwiej napisało ;)
  • Odpowiedz
@cirael: no nie powiedziałbym bo oglądając coś w telewizji albo na hbo go nie mówisz że oglądasz netlflixa. No ale mów sobie jak chcesz wyraziłem tylko swoje zdanie na ten temat co o tym myśle.
  • Odpowiedz