#konie afera w stajni ( ͡°͜ʖ͡°) bo konia zostawilam na padoku na cala godzine podczas gdy... lekko padal deszcz. Gdy go wystawialam lekko mzylo ¯_(ツ)_/¯ poza deszczem bylo 12st C, czasem tez lekko zawialo i chyba temu mialam go ubierac w derke. Naskoczyli na mnie wlasciciele koni, ktore wychodza tylko w lecie. Jeszcze dostalam wyklad o tym jak poznac czy koniowi jest zimno (podobno robi sie wzgorek i dolek na zadzie??) Jestem chvjowym wlascicielem, czy nie jestem?
@Vittel: widocznie stajnia za blisko dużego miasta ( ͡°͜ʖ͡°) . Chociaż nie, bo w stajniach blisko dużych miast konie prawie nie wychodzą na padok tylko spędzają cały dzień w stajni ( ͡°ʖ̯͡°)
@radekrad: duzym miastem bym tego nie nazwala, ale stajnia rzeczywiscie bardziej turniejowa gdzie padoki jesien/zima obsadza tylko 1/4 koni (trzeba samemu wyprowadzac). Tu sie tez bardzo szybko nauczylam, ze kazdy koniarz ma swoja i najswojsza wersje swiata i hodowli koni, a kazdy kto uwaza inaczej jest debilem └[⚆ᴥ⚆]┘
@Vittel: dobrze robisz. U mnie 30 koni wychodzi 360 dni w roku. Nie daj się zwariować właścicielom koni, dla których to substytut dziecka, a o samym chowie nie mają pojęcia. Uczłowieczanie jakiegokolwiek zwierza jest oznaką totalnej niewiedzy.
@Vittel: skrajności zwykle bywają złe - więc spędzanie przez konia 24h x 365 dni to przesada. To znaczy koń sobie poradzi, ale są takie dni, że gdyby miał wybór to wolałby jednak siedzieć w stajni ;) Ale 12 stopni i trochę deszczyku, nikomu jeszcze nie zaszkodziło.
afera w stajni ( ͡° ͜ʖ ͡°) bo konia zostawilam na padoku na cala godzine podczas gdy... lekko padal deszcz. Gdy go wystawialam lekko mzylo ¯_(ツ)_/¯ poza deszczem bylo 12st C, czasem tez lekko zawialo i chyba temu mialam go ubierac w derke.
Naskoczyli na mnie wlasciciele koni, ktore wychodza tylko w lecie. Jeszcze dostalam wyklad o tym jak poznac czy koniowi jest zimno (podobno robi sie wzgorek i dolek na zadzie??)
Jestem chvjowym wlascicielem, czy nie jestem?
Tu sie tez bardzo szybko nauczylam, ze kazdy koniarz ma swoja i najswojsza wersje swiata i hodowli koni, a kazdy kto uwaza inaczej jest debilem └[⚆ᴥ⚆]┘
Ale 12 stopni i trochę deszczyku, nikomu jeszcze nie zaszkodziło.