Wpis z mikrobloga

Czas na jakąś merytoryczną opinię na temat gry, mowa oczywiście tylko o FUT, zacznę krótko od bramkarzy, krótko bo bez wspomagania twórzczego #bojowkamedycznegoklefedronu

GK - Moim zdaniem za dużo goli pada po rękach bramkarza (nie mówię tu o palcach), za dużo złych wyjść do dośrodkowania, za dużo piąstkowania (nawet bez atrybutu puncher), zbyt duża rozbieżność pomiędzy meczami (raz broni wszystko a raz wpada 80-100% strzałów), zbyt dobrzy 1v1, niepotrzebne automatyczne wybijanie poza polem karnym gdy nie ma przeciwnika obok, zbyt łatwe bronienie karnych, mega c-----e wyrzuty.

Porównuję oczywiście do rzeczywistości,
Jak bramkarz wpuści coś po rękach to mówi się, że z----ł, dzieje się tak bardzo rzadko i musi być naprawdę c-----y pod wyjątkiem, że strzał nie był jakiś super zajebisty, jak bramkarz wpuści 3/3 lub 3/4 to mówi się o mega c------m występie, w fifie taki mega c-----y występ jest częsty. Z drugiej strony jak broni wszystko to mówi się, że jest niesamowity, w fifie jest często.
Jak bramkarz obroni 1v1 to mówi się, że uratował dupę, no w fifie znowu dzieje się to z odwrotną częstotliwością jak w życiu.
Bramkarze potrafią grać nogami, jak ma 20m przestrzeni to może ją przyjąć, szczególnie jak ma się np Alissona, a nie jakieś debilne główki (rzadki przypadek ale ważne, że się zdarzyło), Jak bramkarz broni karnego to jest WOW, no i fifa znowu robi przeciwnie, w fifie wystarczy rzucić się w stronę w jaką strzela (w życiu nie).
Jakieś randomowe wyrzuty, ładujesz pasek mocno a ten Ci daje mocne po ziemi, komputer sobie decyduje czy będzie nisko czy wysoko, śmieszne xD. Cała ta gra jest śmieszna i gdyby nie jej błędy śmiało dałbym 9/10.

Ocena cząstkowa: Takie 5/10 "pewnie mogło być gorzej" xD
#fakefifa #fakefootball #randomeverything
#fut

PS już jutro po kolejnych 200-300 straconych punktach w DR przejdziemy do kolejnej sekcji, obrony.
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BqqB: Czy ja napisałem, że winię siebie? Winię p-------e napisaną grę.
Opisałem tylko bramkarzy i jak mnie irytuje ich zachowanie, poczekaj na dalszą część serii. Też potrafię grać ale często się nie da bo gra przeszkadza.
Do opisania na minus pozostały: Gra obronna, podania, strzały, rzuty rożne, KO glitch, 50/50

Czy zrozumiałeś wypowiedź i jesteś w stanie podjąć dyskusję na temat wpisu? Chyba sam to określisz
Ja oczywiście Al-Shabab forever
Simon3D - @BqqB: Czy ja napisałem, że winię siebie? Winię p-------e napisaną grę. 
O...

źródło: comment_XSJK4FALT2UA6FkpgCN4IJ2ufDpYBoWa.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz