Wpis z mikrobloga

@hejk4 Zgadza się. Ogólnie kuchnia węgierska ma to do siebie, że tych dań w gorące lato nie da się jeść. Zastanawiam się, czy to nie wina niektórych przypraw m.in. ostrej papryki czy oregano/tymianku (bardziej opary tych świeżych przypraw-olejki tych przypraw stosowane są w przeziębieniu).
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@24-Sto Leczo jest osom. Jedno z moich ulubionych dań. Jeśli masz ochotę zrobić, dam Ci dobry przepis. I mogę sprzedać kilka protipów, by było jeszcze lepsze. ( ͡º ͜ʖ͡º)

@lady_zwierzakowa: dej dej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Z chęcią bym spróbował zrobić :)
@24-Sto

PRZYGOTUJ:
-Wiekszy garnek (taki 5 litrowy wystarczy)
-2 lyzki oleju lub oliwy
-1 cebula czerwona
-2 ząbki czosnku
-20dkg wedzonego boczku
-50dkg dobrej kiełbasy
-4 papryki (najladniej wyglądają kolorowe)
-3 cukinie
-700ml Passaty pomidorowej (taka w butelce, jedna butelka)
-maly koncentrat pomidorowy
-Pol szklanki soku pomidorowego lub krojone pomidory w puszce
-Przyprawy: sól, pieprz, slodka papryka, papryka chili, oregano i tymianek (najlepiej swieze)

1. Wlacz średni ogień, wlej olej. Na rozgrzanym