Aktywne Wpisy

TfarukBartus +358
Nigdy nie zabrałem nic ze śmietnika aż do dzisiaj (lvl24), poszedłem wyrzucić śmieci a tu się okazało że ktoś wyrzucił 3 kartony gier, jako graczowi szkoda mi gier na płytkach więc zabrałem je ze sobą... W domu moim oczom ukazały gry zwykle, edycję specjalne, edycję kolekcjonerskie, a większość to gry dzieciństwa/nastoletnich lat, stan płyt w większości to 6/6 bądź 5/6 (ciekawe czemu wyrzucił taką kolekcje?), no cóż trzeba zamówić stacje płyt na
źródło: temp_file1193380493045836339
Pobierz
limitznakow +4
Siema mam takie pytanie, mam 26 lat, probuje zrobic prawo jazdy, stwierdzilam zeby nie czekac dluzej i to w koncu zrobic. Uczeszczam do szkoly jazdy z opinią 4.8/5. Dzisiaj wlasnie wyjechalam 9h i nasunelo mi sie takie zmartwienie.
Niestety jest taki problem i sama to czuje ze nie jestem stworzona do jazdy samochodem tak na 100%, ale wiem że jakaś iskierka we mnie tli, bo lubie jezdzic. Jeszcze przed jazdami wydawalo mi sie ze bede super, a tak w ogole to zdam za 1 razem. Jednakze, jezdzilam z 3 roznymi instruktorami i kazdy mi mowil rzeczy w stylu "ciezki przypadek", "musisz sie jeszcze duzo nauczyc", "masz malo czasu", "zobacz ile godzin juz wyjezdzilas", "jestes nerwowa", "nie masz plynnosci", "wcale sie nie starasz" co do tego ostatniego to wkur mnie niesamowicie bo sie naprawde staram i to slyszalam od kazdego.
Naprawde nie wiem o co im chodzi. Po takich uwagach juz mi sie odechciewa tego wszystkiego. Szczerze to sie nie stresuje, bo podoba mi sie to jezdzenie. Wiadomo czasami jest stres bo pieszy, bo trzeba zmienic pas i bieg i na cos popatrzec w 1 momencie, ale mi sie wydaje ze to minie i nie ma co sie przejmowac. Ogolnie jestem wyczilowana, zartuje sobie, jeden z nich bardzo tego nie lubi, zaraz sie pyta co tu takie smieszne. Wsiadam zadowolona, wychodze zla na nich i przytloczona bo jestem do niczego.
Moze
Niestety jest taki problem i sama to czuje ze nie jestem stworzona do jazdy samochodem tak na 100%, ale wiem że jakaś iskierka we mnie tli, bo lubie jezdzic. Jeszcze przed jazdami wydawalo mi sie ze bede super, a tak w ogole to zdam za 1 razem. Jednakze, jezdzilam z 3 roznymi instruktorami i kazdy mi mowil rzeczy w stylu "ciezki przypadek", "musisz sie jeszcze duzo nauczyc", "masz malo czasu", "zobacz ile godzin juz wyjezdzilas", "jestes nerwowa", "nie masz plynnosci", "wcale sie nie starasz" co do tego ostatniego to wkur mnie niesamowicie bo sie naprawde staram i to slyszalam od kazdego.
Naprawde nie wiem o co im chodzi. Po takich uwagach juz mi sie odechciewa tego wszystkiego. Szczerze to sie nie stresuje, bo podoba mi sie to jezdzenie. Wiadomo czasami jest stres bo pieszy, bo trzeba zmienic pas i bieg i na cos popatrzec w 1 momencie, ale mi sie wydaje ze to minie i nie ma co sie przejmowac. Ogolnie jestem wyczilowana, zartuje sobie, jeden z nich bardzo tego nie lubi, zaraz sie pyta co tu takie smieszne. Wsiadam zadowolona, wychodze zla na nich i przytloczona bo jestem do niczego.
Moze

Pole Position numer 81 dla Lewisa Hamiltona (99 dla Mercedesa jako konstruktora, 182 jako dostawcy silnika)
Wygrana numer 21 dla Kimiego Raikkonena (235 dla Ferrari jako konstruktora, 236 jako dostawcy silnika)
Podium numer 19 dla Maxa Verstappena
Podium numer 132 dla Lewisa Hamiltona
Najszybsze okrążenie numer 41 dla Lewisa Hamiltona (1:37.392, okrążenie 40)
Pole Position numer 99 dla Mercedesa. Jeśli stajnia z Brackley zdobędzie PP numer 100, będzie piątym zespołem, który tego dokona. Więcej PP ma Ferrari (219), McLaren (155), Williams (128) i Lotus (107). W klasyfikacji "silnikowej", Mercedes jest trzeci - za Ferrari (220), oraz Renault (213, lub 215, jeśli liczyć PP Ricciardo z Monako 2016 i 2018, gdzie silniki Renault występują jako Tag Heuer).
Kimi Raikkonen zaliczył swój pierwszy start w pierwszym rzędzie na GP USA od czasu pamiętnego GP z 2005 roku.
Szósty raz na miejscu numer 7 w kwalifikacjach w tym sezonie znalazł się Niko Hulkenberg.
Romain Grosjean w kwalifikacjach zajął miejsce numer 8 - jest to najlepszy występ Haasa w kwalifikacjach na ich domowym GP. Przy okazji Grosjean znalazł się w Q3 jedenasty raz z rzędu, co jest jego nowym rekordem życiowym.
Fernando Alonso prowadzi ze Stoffelem Vandoornem 18:0 w kwalifikacjach... GP USA to jedenasty wyścig z rzędu, gdzie Vandoornowi nie udało dostać się do Q2. Jednocześnie Alonso pokonał w kwalifikacjach Stoffela... DWUDZIESTY TRZECI raz z rzędu.
Kimi Raikkonen odniósł swoją wygraną numer 21. Oznacza to, że ma jedną wygraną więcej od Miki Hakkinena i tym samym ma najwięcej wygranych GP spośród wszystkich Finów. 115 - tyle wyścigów temu Kimi wygrał w Australii w sezonie 2013. Jest to też najdłuższa przerwa (liczona w Grand Prix) między wygranymi jednego kierowcy, do tej pory ten rekord dzierżył Riccardo Patrese (99 GP). 15 lat, 6 miesięcy i 28 dni temu - tyle czasu minęło od pierwszej wygranej Raikkonena, pobił tym samym rekord pod względem przerwy między pierwszą i ostatnią wygraną należący do Michaela Schumachera (14 lat, 1 miesiąc i 1 dzień).
Podium numer 50 dla Kimiego w barwach Ferrari.
Wygrana Raikkonena oznacza też pierwszą wygraną Ferrari w USA od 2006 roku.
Drugi raz w karierze Max Verstappen kończy wyścig na podium, startując spoza pierwszej dziesiątki (pierwszy raz to P16 -> P3 w Chinach w 2017).
Kevin Magnussen był dziewiąty, co jest najlepszym rezultatem Haasa podczas ich domowego wyścigu - tzn. to byłby ich najlepszy wynik, gdyby nie DSQ ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Posiadający "best chassis on the grid" McLaren, ostatni raz wygrał 5 lat, 10 miesięcy i 27 dni temu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Max Verstappen nie rozbił się od 107 dni, 10 godzin i 41 minut ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Generalnie wuj ze statystykami, Forza Kimi! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tegoroczne GP USA było GP numer 994.
Odliczamy do 1000 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#f1 #f1zodjatakpawlaczem
Ktoś zwrócił uwagę na Mercedesa przy wygranej Kimiego - dzięki!
A Mercedesowi TFU ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
Który zespół jeździł z silnikami Ferrari i wygrywał? STR wygrało chyba tylko raz. A reszta wygranych to kto?
Kiedy ostatni raz wygrał ktoś inny niż Mercedes/Ferrari/RBR?
@odjatakpawlacz w Sky Sports i na grafikach było że Kimi pojechał 113 gp od ostatniej wygranej, czemu masz 115?
Najprawdopodbniej tak, ostatnie 2 wyścigi 2013 doliczone, kiedy Kimiego zastępował inny przesympatyczny Fin, Heikki.