Wpis z mikrobloga

Ależ dzisiaj ofensywa w Wiadomościach. Nieprawdopodobna propaganda sprzyjająca PiS, okłamując Polakow, a to wszystko prowadzi Krzysztof Ziemiec, który w każdej publicznej wypowiedzi podkreśla swoją wiarę i wyciera sobie mordę katolicką moralnością. Pamiętam jak prowadził Wiadomości które oczerniały lekarzy-rezydentow a jeszcze kilka lat temu lekarze uratowali mu życie po pożarze. Straszna kanalia z tego Ziemca.
#4konserwy #tvpis #neuropa #bekazkatoli #bekazpisu #polityka
g.....i - Ależ dzisiaj ofensywa w Wiadomościach. Nieprawdopodobna propaganda sprzyjaj...

źródło: comment_GN8b4s2QbgALvDNE2GOhM8QdP1H7zxpH.jpg

Pobierz
  • 87
  • Odpowiedz
@grucki

Ratowanie życia to ich psi obowiązek, a nie żadna cnota i należy sie im tyle samo samo wdzięczności co kierowcom autobusów czy leśnikom.

A nie powinno się oczerniać niesłusznie nikogo.

Rozumiesz?
  • Odpowiedz
  • 0
@Sokole-oko jeżeli osobiście doświadczyłeś tego jak ważne są usługi świadczone przez lekarzy i ciągle mówisz o moralności a potem odwala aż takie rzeczy w mediach to musisz być niesamowitą kanalią. Chciałem tylko tyle przekazac. Nie zgodzę się że kasjerki mają taką samą pracę i nie zgodzę się na mówienie że coś jest kogoś psim obowiązkiem.
  • Odpowiedz
@grucki Zaraz. Spoleczeństwo ich wyksztalciło, biorą pensje i złożyli przysięge zobowiązując się do rarowania życia czyli to jest ich psi obowiązek. Ja nie mam nic przeciwko lekarzom, ale też ich wynoszę na piedestał.

Nie napisałem nigdzie, że to taka sama praca. Napisałem, że nalezy im się taki sam szacunek jak innym pracom i że jak innne stanowiska i oni mają swoje obowiązki.
  • Odpowiedz
@grucki Sami za swoje drogie wyksztalcenie nie zapłacili.

Ale czemu sklepowa ma ratować Ziemcowi życie? Skoro ona ma inną prace.

I tak finalnie, bo chyba nie załapałeś.
Ziemiec powinien być uczciwy wobec wszystkich i to powinno wypływać z jego sumienia. A nie ucziciwy wobec tych, którzy mu pomogli. I nie ma tu stopniowania nieuczciwości, bo należy traktować wszystkich równo, a nie dawac taryfę ulgową z racji wykonywanych o obowiązków.
  • Odpowiedz
  • 0
@Sokole-oko tak samo jak ty nie zapłaciłeś za to że chodziłeś do podstawówki. Ja myślałem że moi rodzice i ja płaciliśmy przez całe życie ogromne podatki. Jeżeli jest nieuczciwy wobec tych którzy mu pomogli to w moim przekonaniu jest jeszcze większą kanalią
  • Odpowiedz
@grucki Przypominam, że oni też chodzili do podstawówek.

No nic. Formuła rozmowy się wyraźnie wyczerpała, bo mamy inne poglądy. A raczej pewnie jesteś lekarzem i Cię boli, że nie jestem wystarczajaco czołobitny.

Bywaj!
  • Odpowiedz
@grucki: Bo nie mają kompleksu mesjasza i nie robią z siebie nadzwyczajnej kasty, której jak widzę, należy składać pokłon za wykonywanie swoich obowiązków. Jak widać po reakcjach, społeczeństwo chce im przypomnieć miejsce w szeregu.
  • Odpowiedz
@grucki: To są tylko Twoje wrażenia z oblężonej rezydenckiej twierdzy. Ja nie mam nic do lekarzy jako ogółu, poznałem bardzo w porządku i beznadziejnych. Natomiast przez lata komuny byli rozpieszczani przez społeczeństwo. U mnie w rodzinie ciotki na wyścigi biegają z kawkami i bombonierkami do szpitala, co w moim odczuciu jest zupełną patologią. Liczę, że to znormalnieje wszystko.
  • Odpowiedz
  • 0
@Sokole-oko też liczę że znormalnieje i tak jak na zachodzie lekarz będzie mógł pracować tylko 40h tygodniowo i nie będzie musiał dorabiać po pracy aby mieć fajne pieniądze.
Bombonierka jest patologia xDD
  • Odpowiedz
@grucki: Tak, patologią jest to, że przed jakimiś zabiegami, ciotki czuły się w obowiązku biegać z prezentami dla lekarzy, bo w ich mniemaniu to miało polepszyć warunki pobytu w szpitalu kogoś tam.(dalej nie wierzę, że ktoś w tym szpitalu dał #!$%@? o te prezenty i cokolwiek to zmieniło].
Najpierw myślałem, że one z nerwów zwariowały, ale okazało się że tak się zdarza częściej w społeczeństwie. Po komunie im zostało takie
  • Odpowiedz
@grucki: Nie, największą patologią są lekarze, które od takich osób biorą te podarki i pozwalają na trwanie tym idiotyzmom.
Kasę też biorą, ale tak jak inne zawody mające możliwość. Stąd nie potępiam akurat lekarzy na korupcję i nepotyzm. Tylko podkreślam raz jeszcze, zawód jak inny.
  • Odpowiedz