Wpis z mikrobloga

Mirki z #wroclaw

Chciałbym w przyszłym miesiącu pojechać z różowym na weekend (bo nigdy nie byliśmy) do Wrocławia.

Co warto tutaj zwiedzić?
Jakaś dobra knajpa z jedzeniem i pub warty odwiedzenia?
Polecicie jakies sprawdzone noclegi?
  • 8
  • Odpowiedz
Bo się zastanawiam, czy opłaca mi się jechać autem z Trójmiasta i krążyć po tym Wrocławiu (koszt paliwa to ok 250 zł +60 autostrada, nie wiadomo czy kogoś zabiore na blablacar, a bilet PKP w dwie strony dla dwóch osób przy zniżce studenckiej to ok 140 zł) czy nie lepiej pociągiem i liczyć na komunikacje miejską.
  • Odpowiedz
@jaavi666: w centrum komunikacja działa sprawnie, jedyny problem to jakbyś chciał dojechać do zoo (na Biskupin), ale jak są korki to tramwaj jedzie i tak sprawniej niż samochody na wielu odcinkach. Ja mieszkam we Wrocławiu 12 lat i jeżdżę głównie komunikacją + Uber jak mam albo imprezę i się odstrzelę albo coś ciężkiego, ale są tacy co bez samochodu sobie nie wyobrażają - chyba jak w każdym mieście.
  • Odpowiedz
Za duże korki w mieście żeby się próbować przez niego przebić, komunikacja jest sprawna (podobno, ja nie korzystam) lub rowery są do wypożyczenia, a póki macie status studenta to korzystajcie z niego
  • Odpowiedz