Wpis z mikrobloga

@Jaracz_Joint: albo dużo sznurków, montażu, maskowania i #!$%@? się, albo modelowanie, rendery i whui camera trackingu, albo jedno i drugie. Generalnie kupa planowania i kombinatoryki, ale bardziej technicznej, niż artystycznej.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Fafnucek: tak też myślałem że tu w #!$%@? techniki no ale właśnie siedzę i myślę... Kto by się #!$%@? w te linki, chyba że to jakieś hiper cienkie żyłki ale nie mogły by być przezroczyste.

Z drugiej strony no jeśli nie zabawa "analogowa", mechaniczna, no to cyfrowa obróbka no ale weź to panie modeluj i renderuj ()

Twoja odpowiedź jest dla mnie satysfakcjonująca bo obawiałem się że
  • Odpowiedz
@Jaracz_Joint: większość obiektów to rendery. Chłopaki są nagrani w studio i odtworzenie ruchu kamery to prościzna. Ludzie i kluczowe obiekty są podwieszone na linkach, które są usunięte w postprodukcji. Taki klip jest do zrobienia przez trójkę grafików, generalista 3D, matte painter i vfx compositor.
  • Odpowiedz
@Jaracz_Joint: bawiliby się, bawili. Ludzie z tej branży lubią się pitolić z takimi wyzwaniami. Te linki są bardzo cienkie, a wywalenie ich w postpro, to nie jest wielka filozofia, zreszrą dobrze zaplanowane ujęcia, camera tracking, rendery i złożenie tego w całość, do tak krótkiego filmu, to też n8e jest jakieś niewiadomoco.
Jeden z moich ulubionych making-of
F.....k - @Jaracz_Joint: bawiliby się, bawili. Ludzie z tej branży lubią się pitolić ...
  • Odpowiedz
  • 0
@KrotkiSzpic:

@Jaracz_Joint: większość obiektów to rendery. Chłopaki są nagrani w studio i odtworzenie ruchu kamery to prościzna. Ludzie i kluczowe obiekty są podwieszone na linkach, które są usunięte w postprodukcji. Taki klip jest do zrobienia przez trójkę grafików, generalista 3D, matte painter i vfx compositor.

@KrotkiSzpic:

Wooo I to jest rzeczowa odpowiedź ()
  • Odpowiedz
  • 0
@Fafnucek: dzięki :D

Wiesz, brzmi łatwo ale dla laika jak ja który tylko coś tam czytał to jest problem ogarnąć.

Akurat jeszcze nie miałem takiej zagwozdki jak przy tym teledysku ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W sumie racja z tym bawieniem, szukanie wyzwań to część ich pracy bo dzięki temu można uzyskać owocne i ciekawe oraz niepowtarzalne efekty.
  • Odpowiedz