Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Kolega_Muminka +88
Powiem wam Frenowie, że chyba jestem idiotą. Poszedłem do sklepu nie dla idiotów i znów próbowali mnie w jajo zrobić.
Minął grubo ponad rok od mojej ostatniej wizyty, gdzie okazało się, że nie mają produktu, który kupiłem przez Internet na raty, po czym musiałem anulować raty we własnym zakresie z bankiem (szczęśliwie dla mnie zadzwoniłem do banku po anulowaniu zamówienia przez sklep). Myślałem, że po prostu miałem niefart. Teraz zaczynam wątpić.
Pojechałem więc
Minął grubo ponad rok od mojej ostatniej wizyty, gdzie okazało się, że nie mają produktu, który kupiłem przez Internet na raty, po czym musiałem anulować raty we własnym zakresie z bankiem (szczęśliwie dla mnie zadzwoniłem do banku po anulowaniu zamówienia przez sklep). Myślałem, że po prostu miałem niefart. Teraz zaczynam wątpić.
Pojechałem więc
źródło: IMG_5757
Pobierz

Witam, kończę obecnie liceum o profilu matematyczno-informatycznym. Po skończeniu liceum zamierzam wybrać się na studia informatyczne. Lecz mam kilka pytań.
W liceum pisaliśmy w C++ jakieś proste gierki i aplikacje konsolowe, liznęliśmy programowanie obiektowe itd. Wiem, że ponoć na studiach jest często używany, ale mam wrażenie że rynek pracy w nim jest bardzo zamknięty, tzn. oferty są ale dla ludzi długo w nim siedzących (seniorów). Myślałem o rozpoczęciu nauki języka Python (mój główny target to back-end, nie mam za dobrego wyczucia graficznego a tym bardziej nie jestem jakimś super grafikiem żeby celować w front-end). Python jest ponoć stosunkowo prosty a dodatkowo wykorzystywany w wielu branżach tj. od webu aż po machine learning, data, security itp.
Wiecie może jaki jest próg wejścia na rynek w Pythonie? A może jest jakiś inny język w którym próg wejścia na rynek jest mały? Co trzeba umieć do takiej pierwszej pracy/stażu?
Bo na podstawie własnych obserwacji widzę, że tyle osób startuje na praktyki do poszczególnego pracodawcy.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora