Wpis z mikrobloga

Pytanie do speców od siłowni: W wakacje przez 3 miesiące udało mi się schudnąć 8kg (z 89kg na 81kg). Waga mi bardzo odpowiada. Dokonałem tego jeżdzac dużo na rowerze i ćwicząc na świeżym powietrzu na podwórkowej siłowni oraz zmieniając trochę dietę: słodycze i poobiadowe zagryzki zastapiłem migdałami/nerkowcami/orzechami włoskimi, pokochałem warzywa (zastapiłem nimi słodkie bułki w pracy na 2 sniadanie), szczególnie te cebulopodobne oraz paprykę. Lato sie skończyło, na rower i podwórkowa siłkę za zimno i za szybko już ciemnieje za oknem, więc zapisąłem się na całodobową siłownię, własnei minął miesiąc i bardzo mi sie podoba (waga już całkowicie stabilna granicach 81-82kg, ale siła poszła do przodu). Ćwicze w pon (skupiam się na barkach, plecach łopatkach), w piątek (na klacie i rękach) i niedzielę (nogi i dolny odcinek pleców z brzuchem, bo tych nigdy nie ćwiczyłem i miąlem tragiczne ale już po miesiącu czuć dużą poprawę) późnym wieczorem koło godz. 22. Do tego chodze na prowadzone przez trenerke godzinne zajęcia z keetlami w środę na 17.15 (stąd wiem że siła poszła do przodu bo zaczynałem 8kg a dzisiaj już pierwszy raz 20kg no i wychodze zmęczony a nie martwy jak na początku) i do tego w czwartek bardzo lubię godzinny basen/saunę na godz.20. Pomysłałem sobie że może warto kupić jakaś odzywkę i trochę rozbudowac mięsnie mocniej niż teraz je zarysowując, skoro zgubiłem tłuszcz. i teraz do sedna: znawcy co moga polecić żeby nei obrosnąć tłuszczem który zgubiłem,a żeby przybrać te 1- do max 3kg mieśni (zarys ich mam, bo cąłe zycie się ruszam plus hobbistycznie w domu od zawsze machałem hantelkami i podciągalem na drążku). Na Allegro tyle tego jest i w tak duzym przedziale cenowym, że nie idzie się połapać co jest dobre i przydatne dla mnie a co szitem lub nieprzydatne dla mnie.

Krótko mówiąć: Jaka odzywka dla już w sumie średniozaawansowanego którego dieta oparta jest na zbożach/jajkach/wazywach/razowym chlebie (z nielicznymi wyjątkami na białe) oraz drogiej wieprzowinie. Cel to powiększyć odrobię miesnie bardzej zarysowująć ich rzeźbę ale nie obrosnąć tłuszczem który zgubiłem.