Wpis z mikrobloga

@Mikka: Też nie słyszałem, żeby było normalne. Ale co teraz jest normalnego w tym konsumpcyjnym świecie?

I w jaki sposób się usamodzielnisz?

W jaki? Że mamusia nie pierze mi gaci jak tobie, bo jak tego nie zrobię, to będę w brudnych chodził, że sam w wojsku nauczyłem się gotować, nie tylko obierać kartofle, służba w kuchni ma swoje zalety, że w wojsku miałem możliwość zrobienia kursu na kategorię C+E i to za darmo, po wyjściu, wróciłem do dawnej pracy, bo wstyd było żeby 22 letniego konia matka żywiła. Wymieniać dalej? Służba nie dawała ci zawodu chyba, że zostałeś na terminowego, ale dawała możliwości do dalszego rozwoju. Wystarczyło mieć łeb na karku, wiedzieć przed kim kark ugiąć i kupę chęci a nie siano we łbie i wiatr we włosach. Dziś doceniam ten
  • Odpowiedz
@ManiacTeam: Brzmisz jak stary pryk, dla którego jedyną perspektywą było wojsko, bo był na tyle mało utalentowany, że w sumie jedyne co potrafił to wykonywać czyjeś rozkazy.

Że mamusia nie pierze mi gaci jak tobie, bo jak tego nie zrobię, to będę w brudnych chodził, że sam w wojsku nauczyłem się gotować, nie tylko obierać kartofle, służba w kuchni ma swoje zalety, że w wojsku miałem możliwość zrobienia kursu na kategorię C+E i to za darmo, po wyjściu

#!$%@? ja się tych wszystkich rzeczy nauczyłem a w wojsku nie byłem
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Mikka: A ja myślę, że jest zupełnie odwrotnie i to ty masz jedynie ból dupy. Mnie to zwisa, sam ogarniam swoje życie. Nikt za mnie nie umrze i nikt za mnie mojego życia nie przeżyje. Co przeżyłem to moje i wciąż najlepsze przede mną.
Zapytałeś, to odpowiedziałem i mam totalnie gdzieś, że odpowiedź ci nie pasuje.
  • Odpowiedz
@Mikka: Weź krok poluźnij, bo ci sperma na łeb uciska. Gdzie się niby #!$%@? w cudze życie? Chciałeś odpowiedzi, to ją dostałeś i prujesz się jak stare gacie, bo przeczytałeś coś, co jest nie po twojej myśli?
Czegoś się w życiu nauczyłeś i co, #!$%@? medal chcesz? Żałosne.
Tak, mam prawo wyrażać swoja opinię a ty czy chcesz czy nie chcesz, będziesz temu prawu podlegać. Proste i bez odbioru.
  • Odpowiedz
Nie czytałem wszystkiego - jest tego za dużo żeby wołać każdego.
Po pierwsze, należy postawić sobie pytanie o co walczy się walcząc za Ojczyznę (mówię tu o wojnie obronnej). Czy dla polityków? Za banki, przedsiębiorstwa? Nie! Walczy się dla rodziny, przyjaciół, możliwości życia w miejscu w którym wyrośliśmy, w kulturze do której jesteśmy przywiązani - to jest Ojczyzna, a nie politycy. Oni się zmienią, a rodzina i tradycje pozostają. To jest prawdziwy
  • Odpowiedz
@pocisk-pelnoplaszczowy: Ja do tego ręki nie przyłożę bo to kontynuuje nieprzerwane koło wojny. Gdyby każdy myślał jak ja to nigdy by już wojna nie wybuchła. Zamiast roty to trzeba uczyć tego wiersza Tuwima na całym świecie we wszystkich językach.
  • Odpowiedz
@Mnichuy: Rota mówi o tym, żeby walczyć o swoje. Nie wyznaję filozofii nadstawiania drugiego policzka. Tuwim w tym wierszu mówi o wojnie, która jest wywoływana tylko po to, aby osiągać korzyści, stąd mowa o nafcie, która z ziemi sikła i obrodziła dolarami. Mówi o fałszywych ludziach, którzy powołując się na ojczyznę, a więc na uczucia patriotyzmu, oddania, przywiązania, kłamią i oszukują doprowadzając do wojen. Gdyby każdy tak myślał jak Ty
  • Odpowiedz
@Wolkow: Jest to jeden z najgorszych, systemowych pogwałceń wolności osobistej. W moim odczuciu jest to nawet gorsze od wiezienia, bo dostajesz karę ubezwłasnowolnienia zupełnie za nic. Jeszcze na dodatek jesteś zmuszany do wykonywania wielu czynności, słabo cię żywią i ryzykujesz swoje życie. Poza tym dochodzi jeszcze aspekt dyskryminacji, bo kobiet to nie obowiązuje.
  • Odpowiedz
@pocisk-pelnoplaszczowy: Świat z jednym globalnym państwem mógłby się skupić na rozwoju bez granic, to utopia wiadomo. Poza tym każda wojna ma podłoże z chciwych ludzi. Co do roty to był losowy przykład, kazda piesn wywyzszajaca naród ponad inne nieważne w jakim kraju powinna być zastępowana tekstami jak to Tuwima
  • Odpowiedz
@Mnichuy: Globalne państwo mogłoby istnieć, ale ludzie zbyt różnią się kulturowo aby nigdy nie było jakichkolwiek konfliktów etnicznych, poza tym - nie da się zarządzać tak ogromnym obszarem, zawsze musiałby istnieć podział na mniejsze elementy. W kwestii Roty nie zgadzam się zupełnie, nigdzie nie ma wątku szowinistycznego, to pieśń patriotyczna, podzielam natomiast zdanie w kwestii wywyższania narodu ponad inne - takie coś nie powinno mieć miejsca, i analizując wszystkie etapy
  • Odpowiedz
@abrakadabra125: @master4342:
Nie zgadzacie się ze mną, rozumiem to. To, co tutaj piszę, to są moje doświadczenia. MOJE. Nie twierdzę, że moja ścieżka jest łatwiejsza, lepsza, czy zaprowadzi was w tym kierunku, który chcecie osiągnąć. Jestem w wieku w którym posiadanie racji, nie jest mi potrzebne do życia. Czyli jeżeli powiecie mi, że to co piszę jest bez sensu, to się zgodzę z wami, jest bez sensu. Ale
  • Odpowiedz