Aktywne Wpisy
koronawirus +694
Powiedzcie mi, co się stało, że Wykop stał się aż tak bardzo odklejoną i toksyczną społecznościa, która nienawidzi dosłownie każdego? Kiedyś był żarty, że wstyd przeglądać w miejscu publicznym wykop, bo b--ń boże ktoś zauważy. Teraz to nie są żarty, bo tak jest naprawdę. Zaglądam na ten portal od ponad 13 lat i teraz naprawdę zrobił się z tego ściek. Zalało moje miasto, w p---u szkód, ludzie się jednoczyli i ustawiali wory,
jakubixxx +35
#powodz nawet piłkarze zarabiający ciężkie pieniądze się pofatygowali w porównaniu do ukrainców
Problem jest następujący. Posiadam głośniki które buczą. Dźwięk to zwykły szum sieciowy - taki sam w każdym pomieszczeniu, wystarczy podpięcie zasilania, źródło dźwięku nie ma wpływu na to buczenie - jest zawsze, co najwyżej zagłuszone.
Pytanie: Czy jestem na to skazany? Czy zmiana głośników na lepsze wyeliminuje problem? Jeśli już to jakie głośniki wybrać? Jak się pozbyć tego buczenia? UPS mógłby rozwiązać problem?
Drugi problem. Dźwięk idący po HDMI, po wyjściu z monitora delikatnie szumi. W sumie na tyle cicho, że nie przeszkadza, ale jednak jest. Jest mocno zależny od poziomu głośności ustawionego w monitorze. Da się pozbyć takiego cudactwa? Niby nie problem, ale niczym syfek na ciele - jest, a wolałbyś aby nie było :p
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi :)
#elektroda #glosniki #elektronika
Serdeczne podziękowania dla dla @KingFight za zasugerowanie tagowania :)
Ciągle świeży na wkopie jestem i jeszcze nie wszystko ogarniam :p
Po latach znów się natknąłem na ten sam model. Akurat potrzebowałem głośników, a moja dziewczyna miała niepotrzebne - ten sam model co ja miałem za dzieciaka :) No i
Dopiero dzisiaj rozmontowałem głośniki - brak czasu troszkę doskwierał. W podjęciu decyzji pomógł mi też ból głowy wzmagany buczącymi głośnikami :p
Niestety nie udało mi się niczego interesującego znaleźć. Kondensatory wyglądają całkowicie normalnie. Jedyne co wzbudziło moje podejrzenia to bardzo rozgrzany zasilacz.
Jakieś pomysły gdzie dalej szukać? Chyba finalnie oddam do jakiegoś speca.