Wpis z mikrobloga

Windows updates na server 2016 dochodzi do 99% i wywala „reverting changes”. Próbowałem usunąć Softwaredistrubution, sfc /scannow pokazuje ze wszystko ok. Jakieś pomysły? #windowsserver #windows #it #serwery
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Dism i restorehealt tez próbowałem i nic. Próbowałem manualnie zainstalować i wszystko ok. Przy restarcie się instaluje, dochodzi do 99% i wywala Couldn’t install updates. reverting changes.
  • Odpowiedz
  • 0
@Koliat: Tez próbowałem. Zero. Problem w tym ze jest to master image ktory używamy od ponad 2 lat i niewidzi mi się budowania tego od nowa. Wszystko idzie jak po maśle. Pobiera. Instaluje i każe zrestartować i dochodzi do 99 i dziękuje dobranoc.
  • Odpowiedz
  • 0
@Koliat: może powinnienem wywalić server pod inny OU gdzie nie ma żadnych GPO. Mamy ustawione pod crypto wiec blokuje exe z TEMP i innych folderów. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Może jakbym na czysto bez żadnych GPO próbował zainstalować.
  • Odpowiedz
  • 2
@Koliat: zrobiłem restorehealth, wywaliłem caroot2 oraz cały folder z winupdates, zarejestrowałem BITS dll od nowa i przeszło. Nie mam pojęcia do dzisiaj dlaczego wcześniej nie dało rady ale na szczęście pomogło, tak wiec master image zostaje i niczego nie muszę stawiać na nowo :) Tak jak lubię windowsa tak czasami go nienawidzę. Dzięki za wszystkie rady i za pamięć :)
  • Odpowiedz
  • 0
@Koliat: walczyłem z nim jak ostatnim bosem :) 12 godzin mi zajęło zanim cokolwiek zdziałałem. Najgorsze w windowsie czasami jest to, ze nie masz pojęcia o co chodzi i nie można znaleźć nigdzie jakiegokolwiek błędu. Dzięki za pamięć i pozdrawiam
  • Odpowiedz