Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
Mirki, szukam porady. Jestem zainteresowany kupnem BMW X3 z silnikiem 2.5 albo 3.0 benzyna, skrzynia automatyczna. Budżet ok 30k. Czy ma ktoś taki model i może podzielić się bolączkami takiego auta? Ile kosztuje instalacja lpg do takiego silnika?
Lepiej szukać za granicą czy w PL?

Ewentualnie proszę o jakąś alternatywę suv-a w tym budżecie, tylko nie dacie duster xD
#motoryzacja #bmw #pytaniedoeksperta
źródło: comment_EvpR7xgWYSyx5GqVwx0VDVNorjPsrsBT.jpg
  • 29
@CzarnyMastodont: zależnie od egzemplarza lubią sobie popić olej, czesto problemem jest uszczelka przykrywy zaworów jak w całej tej serii i np. w e46, jebiące sie maglownice oraz kompresor klimy, ogolnie to nie mam nic wiecej do dodania bo to dobre auto, ale lpg bym do niego nie pakował
@RevulsioN: nie hejtuję, podchodzę zdroworozsądkowo.
Miałem okazję jeździć wieloma autami i nie widzę oszczędności w lpg.
To taka polska maniera jak kupowanie auta za ostatni grosz i nie wrzucanie ani złotówki w serwis, żeby po kilku latach sprzedać na złom.
@Lorenzo_von_Matterhorn: Bardziej stwierdzam fakt, bo nie wszyscy robią przegląd instalacji co roku. Sam znam kilka osób, które po założeniu LPG i pierwszym wymaganym przeglądzie, to później przypomniały sobie o instalacji, jak homologacja na butlę minęła..